Τραμετσάνι: «Mάθημα το περσινό, ο Αλωνεύτης είναι το πνεύμα του ΑΠΟΕΛ»

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (23/7) αγώνα με αντίπαλο την Σουτιέσκα για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε ο Πάολο Τραμετσάνι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αποκλεισμό από την Σούντουβα και την ετοιμότητα της ομάδας: «Δεν το συζητούμε με τα παιδιά αυτό. Αυτό που έγινε πέρσι ήταν μεγάλο μάθημα για την ομάδα. Η Σουτιέσκα έδειψε με την Σλόβαν πως έχει χαρακτήρα. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο, θα προσπαθήσουμε πολύ. Κάναμε 37 προπονήσεις, παίξαμε έξι φιλικά και νομίζω θα είμαστε έτοιμοι να αρχίζουμε την σεζόν αύριο. Πιστεύω στους παίκτες

μου».

Για τον αποκλεισμό της Σλόβαν: «Εγώ και οι συνεργάτες μου είδαμε αρκετά παιχνίδια και των δυο ομάδων. Δεν ήταν έκπληξη για μέτα μετά που είδα τα πρώτα 10 λεπτά στην Μπρατισλάβα. Κέρδισαν αυτοπεποίθηση, έβγαιναν μπροστά και ήταν συμπαγείς. Σκόραρε στο 93ο λεπτό με κόρνερ. Δείχνει μια ομάδα που πιστεύει στις δυνατότητές της. Αρκετοί παίκτες παίζουν μαζί για 6-7 χρόνια. Δεν ήταν τόσο έκπληξη για μένα».

Για τον πιο επκίνδυνο παίκτη της Σουτιέσκα: «Το νο. 10 (Τσέτκοβιτς). Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, αλλά από τα πρώτα λεπτά θα δούμε πως θα κυλήσει το παιχνίδι και θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις. Έχουμε μάθει να δίνουμε το 100% των δυνάμεων τους. Ο Στάθης που είναι εδώ, είναι το καλύτερο παράδειγμα. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Κάναμε μαζί 267 προπονήσεις. Είναι 36 χρονών και προπονείται κανονικά μαζί μας και ακολουθεί όλο το πρόγραμμα. Είναι το πνεύμα του ΑΠΟΕΛ. Αυτό είναι το ΑΠΟΕΛ. Ακόμα και αυτοί που έμειναν πίσω, θα ήθελαν πολύ να είναι εδώ».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα: «Πέρσι όταν αντιμετωπίζαμε κλειστές άμυνες είχαμε κάποιες δυσκολίες και παίζαμε 4-3-3. Φέτος έχουμε τον Ντε Βινσέντι που θα παίζει πιο επιθετικά. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι με την μπάλα. Έχουμε δουλέψει αρκετά, όμως είναι μια δύσκολη ομάδα, συμπαγής».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Στάθης Αλωνεύτης, που ανέφερε τα εξής:

Για το ότι παίζει για άλλη μια φορά στην Ευρώπη: «Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε αυτούς τους αγώνες. Είναι η ελίτ του ποδοσφαίρου. Νιώθω περήφανος και ελπίζω να πάνε όλα καλά, με ένα καλό αποτέλεσμα αύριο να χτυπήσουμε την πρόκριση στην έδρα μας».

Για το περσινό πάθημα με την Σούντουβα: «Την ώρα που ερχόμασταν στο λεωφορείο αυτό λέγαμε, να μην πάθουμε το ίδιο όπως πέρσι. Ήρθαμε πολύ σοβαροί εδώ και συγκεντρωμένοι. Δουλέψαμε πάρα πολύ και ερχόμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με το Ευρωπαϊκό μας κοστούμι για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος μας είναι πολύ καλή ομάδα. Την διαβάσαμε, την είδαμε και θέλουμε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι αύριο».

Για τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμη: «Σίγουρα είναι 11 νέοι παίκτες αλλά είναι και πολύ ικανοί για να έρθουν στο ΑΠΟΕΛ και γι' αυτό ήρθαν. Ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν σε όλη την σεζόν. Όντως, είναι δύσκολη η προσαρμογή έντεκα νέων παικτών αλλά εμείς οι παλιοί θα τους βοηθήσουμε και θα τους δείξουμε τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα