Τραγωδία Τέμπη: Φταίει μόνο ο σταθμάρχης; Τα επόμενα βήματα των ερευνών

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν τώρα οι βάρδιες του προσωπικού το μοιραίο βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος – Κηδεύονται Αναστασία και Κυπριανός

Οι βάρδιες είναι 9ωρες και είναι οι εξής:

Πρωϊνή: 6.00 – 15.00
Απογευματινή: 14.00 – 23.00
Βραδινή: 22.00 – 7.00

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ

Αλέξανδρο Καλαφάτη, κλήθηκε να καταθέσει ένας σταθμάρχης, συνάδελφος του κατηγορουμένου, που φαίνεται διατεθειμένος να καταθέσει το χαρτί των βαρδιών από το επίμαχο βράδυ. Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ το χαρτί αναφέρει ότι από τις 11 το βράδυ υπήρχε ένας και μόνος σταθμάρχης κι όχι παραπάνω.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες στην απογευματινή βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες, ένας βασικός σταθμάρχης κι ένας βοηθητικός. Δυο σταθμάρχες ήταν και στην πρωινή βάρδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ερευνάται ακόμα καταγγελία ότι ο απογευματινός σταθμάρχης έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από την λήξη της βάρδιας. Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης έφτασε στις 9:30 το βράδυ στο σταθμαρχείο Λάρισας και ξεκίνησε την βάρδια του στις 10 το βράδυ. Πριν από τις 11 το βράδυ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έφυγε από το πόστο του ο απογευματινός σταθμάρχης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί και εκείνος να δώσει κατάθεση.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Τι είπε ο σταθμάρχης στη μαραθώνια απολογία του

Φταίει μόνο ο σταθμάρχης;

Ο ίδιος έχει παραδεχθεί το λάθος του ωστόσο φαίνεται ότι στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν και άλλα άτομα.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες, ότι τη μοιραία βραδιά της σύγκρουσης των δύο τρένων, υπήρχαν τρεις σταθμάρχες στη βάρδια.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που τη Κυριακή (5/3) τέθηκε σε αργία, πήγε, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αυτοβούλως να καταθέσει στοιχεία για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και μεταξύ αυτών είναι ότι ο ίδιος είχε θέσει τρεις σταθμάρχες στη βραδινή βάρδια.

Πηγή: ΕΡΤ/in.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα