Τραμπ:Εκτιμά τη στάση Ρωσίας & Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Την επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας ενέκριναν ομόφωνα στη διάρκεια της νύχτας τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για τις δύο πρόσφατες δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Με την εφαρμογή των μέτρων η χώρα στερείται πόρους, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

Ρωσία και Κίνα υιοθέτησαν το ψήφισμα, που παρουσιάστηκε από τις ΗΠΑ.

Το νέο πακέτο κυρώσεων, στους τομείς του σιδήρου, του άνθρακα και της αλιείας, είναι το πρώτο, που επιβάλλεται στην Πιονγκγιάνγκ,

με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, από την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αποτελεί ένδειξη για μεταβολή της στάσης της Κίνας ως προς τη Βόρεια Κορέα, της οποίας είναι το κύριο στήριγμα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τη στάση της Μόσχας και του Πεκίνου.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εκτιμά τη συνεργασία της Κίνας και της Ρωσίας, με την οποία διασφαλίστηκε η υιοθέτηση αυτού του ψηφίσματος», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν προσεκτικά αμυντικά μέτρα για την προστασία της χώρας και των συμμάχων της από τον κίνδυνο, που συνιστά η Βόρεια Κορέα, δήλωσε, μετά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι.

Η απειλή της Βόρειας Κορέας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη δήλωσε η κα Χέιλι ενώπιον των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας υποδεικνύοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω μέτρα.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις ενέργειες, που απειλούν να κλιμακώσουν τις εντάσεις.

Παράλληλα ζήτησε να σταματήσει η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα, ζητώντας την αποξήλωση του σχετικού εξοπλισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα