Τραμπ-Μπάιντεν: Διαφορά, οικονομικά σκάνδαλα και σεξουαλική κατάχρηση

Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου «πλανητάρχη». Υποψήφιοι είναι ο νυν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλτ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας Πρώτο Θέμα, αναλύει τα σκάνδαλα που εμπλέκονται οι δύο υποψήφιοι και δεν είναι άλλα από τη σεξουαλική κατάχρηση, διαφθορά και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Ο άσωτος ιός

Το μελανό στίγμα που αποδίδουν στον Τζο Μπάιντεν οι Ρεπουμπλικάνοι  έχει να κάνει με τον 50χρονο γιό του Χάντερ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι τον κατηγορούν για τις ύποπτες  του μπίζνες μετά τα έξι προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Το 2014 ο γιός του Μπάιντεν μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο μιας ουκρανικής εταιρίας φυσικού αερίου που ελεγχόταν από τον ολιγάρχη Λομπατέφσκι, μια αινιγματική πολιτική προσωπικότητα με αμφίβολης αξιοπιστίας επιχειρηματικό παρελθόν.

Την ίδια ώρα ο πατέρας του ως αντιπρόεδρος ηγείτο των προσπαθειών   της κυβέρνησης Ομπάμα για συνεργασία και με την Ουκρανία, η οποία ζοριζόταν τότε από την Ρωσία για την αυτόνομη περιοχή της Κριμαίας. Οι Ρεπουπλικανοί μυρίστηκαν σκάνδαλο που συνδύαζε επιχειρηματικά και πολιτικά νταραβέρια, έκανα λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων» και εξαργύρωση πολιτικο-οικονομικών διευκολύνσεων με αμοιβαία ωφέλεια πατέρα και γιου. Κοινώς, υποστήριζαν ότι ο μεγάλος Μπάιντεν τα έπαιρνε από τους Ουκρανούς για την πολιτική στήριξη και την εύνοια της χώρας από τις ΗΠΑ.  Μετά ισχυρίστηκαν ότι δωροδοκήθηκε και από Κινέζο επιχειρηματία ο οποίος αποδείχθηκε απατεώνας που ήθελε να επενδύσει στην Αμερική και τον εκπροσωπούσε ο γιος του.

Όταν ο Τράμπ ήρθε στην εξουσία, μαζί με τον προσωπικό δικηγόρο του, τον πρώην δήμαρχο του, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ήθελαν να ζητήσουν από τον Γενικό Εισαγγελέα να διεξάγει έρευνα διαφθοράς κατά του Τζο Μπάιντεν, ασκώντας εκβιασμό στην κυβέρνηση μιας ξένης χώρας, της Ουκρανίας εν προκειμένω να εμπλακεί για να βοηθήσει με στοιχεία στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Αν αυτή η πίεση με τη χρήση αμερικανικών κυβερνητικών κονδυλίων δεν θεωρούνταν άκομψη, θα αποτελούσε καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν υπήρχαν καν ενδείξεις εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου. Εκτός από κάποια υποτιθέμενα επιβαρυντικά ηλεκτρονικά μηνύματα που ανακάλυψε το κανάλι Fox στον χαλασμένο φορητό υπολογιστή του γιου του που ήταν παρατημένος σε ένα εργαστήριο επισκευής στο Γουίλμινγτον του Ντελαγούερ. Το FBI που κατάσχεσε το laptop αρνήθηκε να συζητήσει οτιδήποτε για την έρευνα.

Αναπόδραστα οι Δημοκρατικοί αντέδρασαν εντονότερα αφότου ο Μπαίντεν πήρε το χρίσμα του κόμματος ως υποψήφιος για τη προεδρία. Καταλόγισαν στον Τράμπ την κατοχή μιας απύθμενης μαύρης τρύπας που στον πυρήνα της επιδιώκει να απορροφήσει τις δικές του σκοτεινές πομπές με το πρόσχημα ότι όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι διεφθαρμένοι. Σταδιακά αποκαλύφθηκαν μια σειρά παραπτωμάτων του, καθώς επιχειρούσε να συνδυάσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα με εκείνα του αξιώματος του εκλεγμένου προέδρου. Γεγονός που δεν παραπέμπει σε δημοκρατία, αλλά σε βασιλική δυναστεία.

Πρώτα από όλα έχει τοποθετήσει ως κορυφαίους συμβούλους του την κόρη του Ιβάνκα και το γαμπρό του Τζάρεντ Κούνσερ. Η πρώτη, κατά την υπηρεσία της στον Λευκό Οίκο, πήρε άμεση κρατική έγκριση απόκτησης εμπορικών σημάτων από την Κίνα για προϊόντα μόδας και ομορφιάς, καθώς και για κάλπες. Ο σύζυγος της θεωρείται πως με τις πλάτες του πεθερού του συνεργάστηκε με μια κινεζική ημικρατική εταιρία και κατόπιν με την κυβέρνηση του Κατάρ, για να ξεφορτωθεί σε αυτήν ένα υπερχρεωμένο ακίνητο της οικογένειας του στη Νέα Υόρκη και να ξελασπώσει.

Εν τω μεταξύ ο ίδιος ο πρόεδρος σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους του διεκδικεί με νομικούς ελιγμούς να φορτώσει τις ιδιωτικές δαπάνες του πολυτελή δείπνα, ακριβά κουστούμια, ταξίδια με ιδιωτικό τζετ για τον εαυτό του και την οικογένεια του, καθώς και το ενοίκιο ενός ιστορικού αρχοντικού έξω από την πόλη της Νέας Υόρκης, ως επαγγελματικά έξοδα της προεδρίας.

Υποχρεώνει τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες να στεγάζονται δήθεν προνομιακά στα δικά του ξενοδοχεία. Έστειλε δε αντιπροσωπεία  με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να μείνει στο πολυτελές θέρετρο του Doonberg στην Ιρλανδία και χρέωσε τους φορολογούμενους με δεκάδες χιλιάδες δολάρια ενώ θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν φτηνότερα αλλού. Επιδίωξε να φιλοξενήσει με το αζημίωτο, τη Σύνοδο Κορυφής των G7 στο θέρετρο του Doral στο Μαϊάμι και ξεσηκώθηκαν μαζί με τις πέτρες και επιφανείς υποστηρικτές του. Παρ’ όλα αυτά, οι Σαουδάραβες λομπίστες συνηθίζουν να κάνουν κράτηση 500 δωματίων στο ξενοδοχείο. «Trump’s Washington», αρκετές ξένες πρεσβείες μεταφέρουν σταθερά τα γκαλά και τις εκδηλώσεις τους σε αυτό, ενώ πάσης φύσεως διπλωμάτες μάνατζερ οργανισμών και επιχειρήσεων προτιμούν μονίμως το ιδιόκτητο εξωτικό θέρετρο του Mar-a-Logo στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου ενόσω οι επιχειρήσεις του οφείλουν να εκπληρώσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια δανειακές   απαιτήσεις 400 εκατ. δολαρίων, με μεγαλύτερο πιστωτή την αμφιλεγόμενη Deutsche Bank.

Φοροδιαφυγή

Όσο για τις επενδύσεις του στα γήπεδα γκολφ της Σκωτίας και της Ιρλανδίας που έχουν βαλτώσει, ο γιος του Ερικ Τραμπ, διαβεβαιώνει καθησυχαστικά ότι «έχουμε όλη τη χρηματοδότηση που χρειαζόμαστε από τη Ρωσία». Ωστόσο κανείς μέχρι στιγμής δεν ζητάει εξηγήσεις για τα χρηματοοικονομικά μυστήρια ενός πολιτικού ηγέτη που αποδεδειγμένα φοραποφεύγει πολλά χρόνια πληρώνοντας μόνο 750 δολάρια σε φόρους εισοδήματος το 2016 και το 2017. Λογικά τον προειδοποίησαν οι σύμβουλοι του πως δεν πετά πέτρες στους αντιπάλους όποιος μένει σε γυάλινο σπίτι. Αλλά με τόσο ψηλά τον αμανέ δεν χαμπάριαζε. Έως ότου τα έκανε διαχειριστικά μαντάρα με την πανδημία και πήρε την  βόλτα στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, εξαιτίας της ιδιοσυγκρασίας του μυαλά δεν άλλαξε. Εξάλλου για πολλούς συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς  και ειδικά τα μέλη της ευαγγελικής θρησκευτικής κοινότητας, που αποτελούν μεγάλο μέρος της πολιτικής βάσης και προσωπικούς φαν του Τραμπ, οτιδήποτε αφορά ενοχλητικά τον κόσμο της ηθικής επισκιάζεται παντελώς από την άσκηση της ακατέργαστης δύναμης του ηγέτη τους.

Η υποκρισία των συγκεκριμένων, αδιακρίτως φύλου τσιρλίντερς του Τραμπ καταδείχτηκε εκρηκτικά όταν μια πρώην υπάλληλος του Τζο Μπάιντεν, ονόματι Τάρα Ρέιντ, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1993. Ξεσηκώθηκαν αναστατωμένοι όταν η ίδια είπε τον Απρίλιο του 2020 πως πριν από 27 χρόνια ο Τζο Μπάιντεν την κακοποίησε σεξουαλικά.

Κι ενώ ο Πρόεδρος Τραμπ σπάνια χάνει την ευκαιρία να κυλιστεί στη λάσπη, στην προκειμένη περίπτωση ήταν ασυνήθιστα σιωπηλός, Απλώς άφησε την υπόθεση στα χέρια των οπαδών του. Ατάραχος και πληκτικός μέχρι πλήρους ατονίας, ο Μπάιντεν αρνήθηκε δημοσίως κάθε διαβολή, δέχτηκε αν υπάρχουν στοιχεία να βγουν στη φόρα και φυσικά αρνήθηκε να ζητήσει οποιαδήποτε συγνώμη.     

Σεξοσκάνδαλα

Το περίεργο ήταν πως όλοι αυτοί οι ένθερμοι και υψηλόφρονες κήρυκες της ηθικής και της γυναικείας αξιοπρέπειάς δεν αντιλήφθηκαν ποτέ ότι τουλάχιστον 23 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση ή ανάρμοστη συμπεριφορά. Ανάμεσα τους η πορνο-σταρ Στόρμι Ντάνιελς, που ισχυρίστηκε ότι είχε περιστασιακές σεξουαλικές σχέσεις πάθους με τον θερμόαιμο Ντόναλντ, οι οποίες ξεκίνησαν όταν ήταν καλεσμένη ως στρίπερ σε ένα τουρνουά γκολφ στη λίμνη Τάχο το 2006. Ο Τραμπ το αρνήθηκε αλλά κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016 φέρεται ότι διαμέσου του δικηγόρου του Μάικλ Κοέν πλήρωσε στη σεξοαρτίστα ένα σεβαστό ποσό  για να εξαγοράσει τη σιωπή της. Πριν φουντώσουν οι φλόγες που θα πυροδοτούσαν ένα ροζ σκάνδαλο. Καπάκι εμφανίστηκε η εντυπωσιακή Playmate Κάρεν ΜακΝτούγκαλ να διαδώσει στο κοινό την ερωτική σχέση της με τον πρόεδρο λίγο αφότου η Τρίτη σύζυγος του γέννησε τον γιο τους. Πιο πρόσφατα, η δημοσιογράφος Ε. Ρζιν Κάρολ ισχυρίστηκε ότι στα μέσα της δεκαετίας ’90 ο Τραμπ τη βίασε στα δοκιμαστήρια του καταστήματος ενδυμάτων Bergdorff-Goodman. Έγραψε για αυτό, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και μετά σιωπή. Ο πρόεδρος, αφού αρνήθηκε τον ισχυρισμό, τοποθετήθηκε απαξιωτικά λέγοντας «δεν είναι ο τύπος μου».

Η αλήθεια είναι ότι πριν ραντιστεί με πολιτικό άρωμα η πιθανολογούμενη σεξουαλική ακράτεια του…διονυσιακού ανδρισμού του Τραμπ, ο ίδιος είχε αιχμαλωτίσει ένα πιστό «μάτσο» ακροατήριο που υπεράσπιζε τις όποιες σαρκικές τους απολαύσεις. Από τη δεκαετία του’90 κιόλας τον επικροτούσε όταν εμφανιζόταν – ντυμένος ανοίγοντας ένα μπουκάλι σαμπάνια σε μια λιμουζίνα στα αισθησιακά βίντεο του «Playboy» και από τότε που εφάρμοσε στην γκαρνταρόμπα των υποψηφίων για τον τίτλο της Miss USA, σηκώνοντας τις φούστες και πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα και φυσικά τον επιδοκίμαζε και τον επαινούσε από την εποχή του AIDS, όταν έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις και είχε την αναίδεια να παρομοιάζει τις παράτολμες ενέργειες του ως το «προσωπικό του Βιετνάμ», τις μάχες του οποίου είδε άκαμπτος στα επίκαιρα της τηλεόρασης.

Λογικά αν στις 3 Νοεμβρίου χάσει τις εκλογές, αυτό θα δεν θα οφείλεται μόνο στην εκτροχιασμένη αυθάδεια που του γύρισε μπούμερανγκ. Θα χρεωθεί στην αλαζονεία και στην υβριστική προσπάθεια ταπείνωσης του αντιπάλου του. Και βέβαιά θα διατρανωθεί πως όποιος έχει τόσο μεγάλη ιδέα  για τον εαυτό του, αυτή είναι η μόνη μεγάλη ιδέα που πέρασε ποτέ από το μυαλό του. Όσο για τον Μπάιντεν, αν κερδίσει, θα πιστοποιήσει ότι η σοφία των γηρατειών είναι το απάνεμο λιμάνι για όλες τις προηγούμενες συμφορές.           

Πηγή: Πρώτο Θέμα  

Keywords
deutsche bank, έως ότου, ρωσία, γιου, ηπα, fox, fbi, laptop, νέα, washington, γκολφ, δημοσκοπηση, ροζ, playmate, playboy, miss, usa, aids, εκλογες, οφείλεται, μυστικες δημοσκοπησεις, πορνο, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, Μις φαν ντερ ρόε, ομπαμα, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, ωφελεια, βιντεο, ρωσία, γηπεδα, δημοκρατια, επικαιρα, ηπα, θεμα, ιρλανδια, κινα, ναρκωτικα, ξενοδοχεια, ουκρανια, πιεση, πρωτο θεμα, σταρ, τηλεοραση, ωρα, aids, fbi, usa, αζημιωτο, αμερικη, αμοιβαια, αρωμα, ασωτος, γεγονος, γιου, ευκαιρια, ειπε, εκρηκτικα, εξι, εξοδα, επενδυσεις, εποχη, ερευνα, εταιρια, ευνοια, έως ότου, ιδεα, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, υποθεση, οικο, καταρ, γκολφ, κυβερνηση, κοεν, λογο, μηνυματα, μυαλο, μυστηρια, νεα υορκη, ξενοδοχειο, οικογενεια, οφείλεται, ροζ, προγραμματα, σεξουαλικη παρενοχληση, συγνωμη, σειρα, σιωπη, σοφια, σπιτι, στιγμα, στη φορα, ταξιδια, τυπος, τριτη, φυσικα, φορα, deutsche bank, fox, γυαλινο, ηλεκτρονικα, laptop, λευκο, logo, μεινει, miss, μυαλα, οργανα, χερια
Τυχαία Θέματα