Τράμπ: Οικονομικές κυρώσεις σε Ιράν - Βαμμένα με αίμα τα χέρια Σουλεϊμανί

Με καθυστέρηση άρχισε το διάγγελμα του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, μετά τα ιρανικά πλήγματα εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ.

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, σε απάντηση στον φόνο από την Ουάσινγκτον του ισχυρού Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί.

"Δεν έχουμε απώλειες από την επίθεση. Όλοι οι στρατιώτες μας είναι ασφαλείς. Το Ιράν ήταν ο ηγέτης που τρομοκρατούσε τον υπόλοιπο κόσμο", είπε αρχικά ο αμερικανός Πρόεδρος. 

«Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι δεν υποχωρούμε

ενώπιον της Αμερικής», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί μετά τα νυχτερινά πλήγματα με ιρανικούς πυραύλους εναντίον ιρακινής βάσης όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες και την οποία χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον στο Ιράκ.

"Θα πρέπει να κάνουμε μια συμφωνία για το Ιράν για ειρήνη και σταθερότητα στον λαό του." 

"Θα ζητήσω απ' το ΝΑΤΟ να εμπλακεί περισσότερο στο θέμα της Μέσης Ανατολής", είπε ο Τράμπ

"Ο Σουλειμανί κατηύθυνε τις επιθέσεις εναντίον μας στο Ιράκ και ενορχήστρωσε την βίαιη επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη. Τα χέρια του ήταν βαμμένα με αμερικανικό αίμα, έπρεπε να σταματηθεί εδώ και πολύ καιρό. Στείλαμε τρανό μήνυμα στους τρομοκράτες. Εμείς αναλύουμε τις επιλογές μας ως απάντηση των επιθέσεων.

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν μέχρι να αλλάξει συμπεριφορά. Το Ιράν έχει πλοία στον κόλπο, έχει διενεργήσει επιθέσεις στην Σαουδική Αραβία και συνεχίζει τις προκλήσεις παρά την συμφωνία του 2013. Αντί να πουν ευχαριστώ για τα λεφτά που τους δώσαμε, ενεργούν ενισχύοντας τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι πύραυλοι που μας έριξαν πληρώθηκαν από δικά μας χρήματα", είπε μεταξύ άλλων. 

Παράλληλα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα την Τεχεράνη να επιδιώξει «επειγόντως αποκλιμάκωση» της έντασης καταδικάζοντας την ιρανική πυραυλική επίθεση σε βάσεις του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων στο Ιράκ, υπερασπιζόμενος τη δολοφονία από τις ΗΠΑ του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος είχε «αίμα Βρετανών στρατιωτών στα χέρια του».

Keywords
Τυχαία Θέματα