Τραμπ: «Μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα ως «μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ» τη μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

«Η κλιμάκωση προς την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 έχει ήδη αρχίσει», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, υπογραμμίζοντας πως το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, το οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε πρωί, θα μεταδώσει απευθείας την τελετή.

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ

Κούσνερ, η μεγαλύτερη κόρη και ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, που είναι επίσης σύμβουλοί του, θα συμμετάσχουν στην τελετή που θα αρχίσει στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μαζί με εκατοντάδες αξιωματούχους των δύο χωρών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε στην Ουάσινγκτον και στη διάρκεια της τελετής θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Να θυμίσουμε ότι συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς στρατιώτες στη λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τις Αρχές της Γάζας, μερικές ώρες πριν από τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, ο απολογισμός των νεκρών φτάνει στους 16.

Επίσης, ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο, για να συζητήσει την "παράνομη" μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA, επικαλούμενο Άραβα διπλωμάτη.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν το δικαίωμα να διαδραματίζουν ρόλο ως μεσολαβητές στη Μέση Ανατολή με την απόφασή τους να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξέφρασε φόβους ότι τα εγκαίνια σήμερα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα