Τουσκ: Να ανακόψουμε τη ροή μεταναστών από τη Λιβύη

"Βασικός μας στόχος για τη σύνοδο κορυφής της Μάλτας είναι να ανακόψουμε τη ροή της παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη προς την Ευρώπη", δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντοναλντ Τουσκ, ενόψει της αυριανής συνάντησης των 28.

"Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι άνθρωποι να πεθαίνουν στις ερήμους και στη θάλασσα. Αυτός είναι επίσης ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε τον έλεγχό της μετανάστευσης στην Ευρώπη", ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος.

Ο Ντ.Τούσκ μετά

τις συνομιλίες που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζεντιλόνι χθες στη Ρώμη και σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Al-Sarraj σχετικά με τη διμερή συνεργασία εκτιμά ότι ο στόχος είναι μέσα στις δυνατότητές της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε ότι είχε συνομιλίες και με άλλους ηγέτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου χθες του Πρόεδρου Ολάντ και της καγκελάριου Μέρκελ σήμερα το πρωί, σχετικά με το θέμα της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης και διαβεβαίωσε πως συμφωνήσαν για την ανάγκη στήριξης της Ιταλίας σε αυτήν τη συνεργασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα