Τους ανησυχεί η έλλειψη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

ΤΑ ΔΥΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ανησυχίες για το μέλλον των νομοσχεδίων της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας διατυπώνουν οι τεχνοκράτες των διεθνών δανειστών, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες, αξιολογώντας την κυπριακή οικονομία έξι μήνες μετά την έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο.

Σύμφωνα

με πληροφορίες μας από κύκλους στο Υπουργείο Οικονομικών, τα κλιμάκια της Τρόικας θεωρούν δύσκολη τη στήριξη των κυβερνητικών νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας κι εκφράζουν ανησυχίες για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να μπορέσει να περάσει τα νομοσχέδια αυτά. Το ερώτημα που τίθεται στις επαφές τους με κρατικούς αξιωματούχους είναι πώς η απουσία πλειοψηφίας στη Βουλή θα επηρεάσει την πορεία των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που εκκρεμούν ενώπιόν της.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ, οι πρόσφατες εξελίξεις, που φέρουν το ΔΗΚΟ να αλλάζει στάση και να αντικρίζει με σκεπτικισμό τα κυβερνητικά νομοσχέδια, εγείρουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ανησυχίες στο στρατόπεδο των διεθνών δανειστών για την απώλεια της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο.

*Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θεωρεί δεδομένο ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα καταγράφουν στην έκθεση, την οποία θα καταθέσουν στο Γιούρογκρουπ, τη μη υλοποίηση της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας και κατ’ επέκτασιν και του κρατικού μισθολογίου.

Χθες τα δύο κλιμάκια της Τρόικας συνέχισαν τις διαβουλεύσεις τόσο με κρατικούς αξιωματούχους όσο και με εκπροσώπους των τραπεζών και της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ είχαν επαφές και με άλλους φορείς της κυπριακής οικονομίας.

Σήμερα θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τόσο στην Κεντρική Τράπεζα όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ αύριο, τελευταία μέρα της εδώ παραμονής τους, θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών και τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να συζητήσουν μαζί τους θέματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα