Τους άφησαν για ώρες στον δρόμο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν χθες, μέσα στην αφόρητη ζέστη και τη σκόνη, τριάντα περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά και βρέφος, καθώς περίμεναν για ώρες το υπεραστικό λεωφορείο για τη Λεμεσό και την Πάφο στη στάση του Γενικού Νοσοκομείου στη Λευκωσία.

Όπως κατήγγειλαν στη «Σημερινή» πολίτες που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου στο ΓΝ Λευκωσίας, για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, έλιωσαν περιμένοντας, αφού τα λεωφορεία

που εκτελούσαν τα συγκεκριμένα δρομολόγια από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα ήταν υπερπλήρη επιβατών και δεν μπορούσαν να μεταφέρουν άλλους.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια από Λευκωσία προς Λεμεσό των 12:00, 14:30 και 15:00 και τα δρομολόγια από Λευκωσία προς Πάφο των 14:00, 15:30 ήταν γεμάτα επιβάτες, με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω όσους περιμέναν για ώρες στη στάση του ΓΝ Λευκωσίας. Αρκετοί μάλιστα απο τους αναμένοντες ήταν φορτωμένοι με ψώνια, ενώ κάποιοι είχαν μαζί τους και παιδιά.

Όπως μας είπε επιβάτης που περίμενε, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις προς την εταιρεία που πραγματοποιεί τις συγκεκριμένες υπεραστικές διαδρομές να τους εξυπηρετήσει, αυτό στάθηκε αδύνατο, με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στην εφημερίδα μας, για δημοσιοποίηση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί.
Πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους επιβάτες που περίμεναν ώρες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν άλλη εταιρεία για να ταξιδέψουν, καθώς και ταξί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της «Σ» με τον Φώτη Καουλλά, διευθυντή της εταιρείας των λεωφορείων, η οποία σε συνεργασία με το κράτος εκτελεί υπεραστικά δρομολόγια, μας ελέχθη ότι οι διαδρομές είναι συγκεκριμένες και εκτελούνται κανονικά. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες που χρησιμοποιούν το λεωφορείο έχουν αυξηθεί και ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Υπουργό Μεταφορών για να αυξηθούν κάποια δρομολόγια.

Η υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Οικολόγων Αλεξία Σακαδάκη, η οποία βρέθηκε στη σκηνή, είπε στην εφημερίδα μας ότι «η κατάσταση είναι απαράδεκτη, δεν μπορούμαε από τη μια να ζητούμε από τους πολίτες να χρησιμοποιούν το λεωφορείο και από την άλλη να τους αφήνουμε για ώρες να περιμένουν στον δρόμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα