Τούρκος ΥΠΕΣ: Δεν λέω πως δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας

“Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, λέγοντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί περιφερειακή καραντίνα, μπορεί να ληφθούν ανώτατα μέτρα.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως αυτή τη στιγμή η ζωή έχει σταματήσει στην Τουρκία κατά 80% και πως η διακίνηση των ανθρώπων με τη συγκοινωνία

μειώθηκε στο 10%. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ακόμη ότι από απόψε τα υπεραστικά λεωφορεία δεν θα κάνουν διαδρομές χωρίς άδεια και αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ανακοίνωσε ακόμη πως από απόψε τα Σαββατοκύριακα απαγορεύονται τα πίκνικ καθώς και το περπάτημα και το τρέξιμο στην παραλιακή σε όλη την Τουρκία. Στην περίπτωση που το αποφασίσουν οι νομάρχες μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο μέτρο και τις καθημερινές, ανέφερε.

“Εκκενώσαμε το Παζάρκουλε χθες βράδυ”

Για τους πρόσφυγες ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι από χθες το βράδυ εκκένωσαν την πύλη Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη, τους μετέφεραν σε 9 νομούς όπου θα τους φιλοξενήσουν σε κέντρα επανεισδοχής. Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι χθες το βράδυ πραγματοποίησαν επιχείρηση μέχρι το πρωί εκκενώνοντας 5,800 πρόσφυγες από την περιοχή. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα