Τούρκος Πρόεδρος ΓΣ ΟΗΕ: Ανοικτός για συνεργασία με την «αδελφή ΤΔΒΚ»

Η Diyalog (07.08.20), σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο Πρόεδρος της 75ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Τούρκος Βολκάν Μποζκίρ απάντησε στο συγχαρητήριο μήνυμα που του είχε αποστείλει για την εκλογή του ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας ότι πάντοτε είναι ανοικτοί για την συμβολή και την συνεργασία του αποσχιστικού ψευδοκράτους «ΤΔΒΚ» και του ίδιου του Ακιντζί. 

Απευθυνόμενος στον Ακιντζί ως «αξιότιμε κύριε πρόεδρε της δημοκρατίας», ο Μποζκίρ τον ευχαρίστησε για το συγχαρητήριο μήνυμα

και σημείωσε ότι μπορεί να είναι βέβαιος ότι κατά την διάρκεια της θητείας του θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να φέρει σε πέρας τις λειτουργικές ευθύνες του ΟΗΕ διεθνώς και ότι θα παρέχει την απαραίτητη στήριξη. «Θέλω να αναφέρω ότι πάντα είμαστε ανοικτοί στη συμβολή και στην συνεργασία που θα προσφέρει η αδελφή ΤΔΒΚ και το άτομό σας και αυτή θα θεωρηθεί πολύ πολύτιμη», κατέληξε ο Μπόζκιρ.

Ο Μποζκίρ υπηρέτησε ως Υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας και το 2015 έλεγε πως το ζήτημα του φυσικού αερίου της Κύπρου δεν είναι δύσκολο και ζητούσε αποδοχή της τουρκικής φόρμουλας για να ανακαλέσουν το "Μπαρμπαρός". 

Μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Μποζκίρ είπε «θα ζήσω αυτή την τιμή για λογαριασμό της χώρας και του έθνους μου». 

Διαβάστε επίσης: 

Έρχουρμαν: Οι Τ/κ θέλουν καλές σχέσεις με Τουρκία - Το κέντρο όμως η Λευκωσία

Kıbrıs: Η έκρηξη στη Βηρυτό αναδεικνύει στρατηγική σημασία Βαρωσιού - Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα