Τουρκοκύπριοι διεκδικούν την αερ. Βάση "Ανδρέα Παπανδρέου"

Τουρκοκύπριοι κληρονόμοι διεκδικούν τη γη στην οποία έχει κτιστεί η αεροπορική βάση "Ανδρέα Παπανδρέου", αλλά και δυο προσφυγικοί συνοικισμοί, Τίμης και Κουκλιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αξία της γης αυτής ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις περιουσίες αυτές αναμένεται να γίνει δικαστική διαδικασία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με λειτουργό του Τμήματος Κτηματολογίου, το κόστος για τη Δημοκρατία θα ήταν μηδαμινό σε σχέση με το τι

θα διεκδικήσουν οι κληρονόμοι του Τουρκοκύπριου, αν η γη του ιδιοκτήτη απαλλοτριωνόταν όταν αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν τα εν λόγω ακίνητα.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", "η Κυπριακή Δημοκρατία, στη βάση απόφασης που ελήφθη στο παρελθόν, θεωρεί πως θα αποφύγει τον σκόπελο και κατ΄ επέκταση την καταβολή των εκατομμυρίων που θα απαιτηθούν, αφού οι κληρονόμοι, σε πρώτη φάση, διεκδικούν επιστροφή της γης τους και κατ’ επέκταση της Βάσης, την οποία για ευνόητους λόγους η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιστρέψει, οπότε η όποια συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ύψος της αποζημίωσης που θα δοθεί, αν δοθεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα