Τουρκοαζέροι προκαλούν έξω από Πατριαρχείο Αρμενίων σε Κωνσταντινούπολη (VID)

Έξω από το Πατριαρχείο των Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη μαζεύτηκαν χθες Τούρκοι και Αζέροι σε μια κίνηση πρόκληση την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Αρτσάχ.

Ermeni Patrikhanesi’nin olduğu sokakta böyle bir gösteri yapılmasına izin verilmesi provakasyondur.
İktidarı, Patrikhanemiz ve kurumlarımızla ilgili gerekli tedbirleri almaya çağırıyorum.
Nefret söylemlerinin sonu nefret suçlarıdır.
Nefret siyasetine son verin! pic.twitter.com/ggGLf6SIqX

Garo Paylan - Կարօ Փայլան (@GaroPaylan) September 28, 2020

Η Τουρκική Κυβέρνηση που σε αντίθεση με το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τροφοδοτεί την ένταση αντί να καλεί σε αποκλιμάκωση, επέτρεψε στους Αζέρους να μαζευτούν με αυτοκίνητα και σημαίες του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας έξω από το Πατριαρχείο των Αρμενίων.

Την ίδια ώρα οι Αρμένιοι κληρικοί στέλνουν μηνύματα στήριξης προς τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας που έσπευσαν να τερατολογηθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις Τουρκίας/Αζερμπαϊτζάν.

 «Κοίταξα τα μάτια των στρατιωτών μας και κατάλαβα ότι αγαπούν την πατρίδα τους περισσότερο από ό, τι πιστεύω στον Θεό», ήταν η δήλωση του Αρμένιου Ιερέα  Abel Kartashyan που έγινε viral στο διαδίκτυο. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός της Αρμενίας στο twitter ανέβασε φωτογραφία με Ιερέα να κρατά από την μια σταυρό και όπλο από την άλλη. «Πίστη και Δύναμη», ήταν το σύνθημα που αναρτήθηκε. 

Faith &Power! #StopAzerbaijaniAgression #StopAliyev #KarabakhNow #NKpeace #NKstrong #ArtsakhStrong #ՀԱՂԹԵԼՈՒԵՆՔ pic.twitter.com/ql9cZkpYdu

— Armenia
Keywords
Τυχαία Θέματα