Τουρκική απειλή για λιμάνι και αεροδρόμιο Λάρνακας με κινήσεις «ματ»

Οι τουρκικές επιδιώξεις στην Πύλα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού των κατοχικών δυνάμεων, που στοχεύει στην ανάδειξη και κατοχύρωση των λεγόμενων «κυριαρχικών δικαιωμάτων» του ψευδοκράτους εντός και εκτός της «νεκρής ζώνης».

Επιπλέον η τουρκική πλευρά επιδιώκει να ενισχύσει την απειλή έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τρόπον ώστε, είτε γίνουν είτε όχι οι συνομιλίες, να έχουμε τις κάννες των τουρκικών πυροβόλων στον κρόταφό μας. Προς την εξυπηρέτηση των στόχων αυτών είναι και οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί των κατοχικών δυνάμεων. Αναλύσεις στη βάση

φωτογραφικών και άλλων στοιχείων και ντοκουμέντων μαρτυρούν ότι τα επιχειρησιακά πλάνα των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στοχεύουν σε αποκοπή και έλεγχο των αυτοκινητοδρόμων Λάρνακας - Αμμοχώστου και Λάρνακας - Λευκωσίας.

Επιπλέον στοχεύουν στον αποκλεισμό ολόκληρης της περιοχής των Κοκκινοχωρίων αλλά και στην κατάληψη κομβικών σημείων, όπως το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Έχοντας γνώση των δεδομένων αυτών, γίνεται κατανοητό πως, για τις κατοχικές δυνάμεις, η υλοποίηση των επιδιώξεών τους στην Πύλα είναι κομβικής σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα