Τουρκικές εφημερίδες: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο»

Έναν αιώνα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ο τουρκικός τύπος βλέπει πάλι πόλεμο με την Ελλάδα.

Oι εφημερίδες της Τουρκίας "διαπιστώνουν’" πρωτοσέλιδα σήμερα ότι η «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» κι ότι έχει στρέψει ήδη την κάννη των S-300 προς το μέρος των μικρασιατικών ακτών.

Το θέμα των φερόμενων ελληνικών «παρενοχλήσεων» κατά των τουρκικών F-16 απασχολεί και σήμερα έντονα τον τουρκικό τύπο, που βλέπει πλέον… πολεμικές σκοπιμότητες της Αθήνας.

Γενί

Σαφάκ

Η Ελλάδα θέλει πόλεμο

Σύμφωνα με ειδικούς, η Ελλάδα είναι ενοχλημένη που η Τουρκία έχει αναδειχτεί σε παγκόσμιο παίκτη. Ο σκοπός της Αθήνας είναι ή να προκαλέσει πόλεμο ή να προκαλέσει την Τουρκία να ενεργοποιήσει τους S-400, ώστε να φέρει σε σύγκρουση την Τουρκία με τη Δύση.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ακόμη και αν δεν χρειάζεται προς το παρόν, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους S-400 μετά την παρενόχληση των S-300 και σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πετάξει ούτε ένα αεροπλάνο από την Αθήνα.

Η Ελλάδα θέλει επίσης η Τουρκία να φέρει τους S-400 στο Αιγαίο. Αλλά δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση, προειδοποιούν οι Τούρκοι αναλυτές. Διότι θα προκαλέσει μεγάλες εντάσεις, θα διαταράξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και θα αυξήσει τις κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Το ίδιο ποταποί με όταν έκαιγαν τις πόλεις μας οι Έλληνες

Ακσάμ

Η Τουρκία κωδικοποίησε ως ‘εχθρό’ τους S-300

H Τουρκία μεταφέρει στο ΝΑΤΟ το κλείδωμα των τουρκικών μαχητικών από το σύστημα S-300

TGRT

Η Δύση εφαρμόζει και πάλι διπρόσωπη πολιτική. Δεν βλέπουν τους S-300 της Ελλάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα