Τουρκικά ΜΜΕ: Κατάσταση επιφυλακής γύρω από το Καστελόριζο (VIDEO)

Την κινητικότητα γύρω από το Καστελόριζο καταγράφουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτριά μας Μαρία Ζαχαράκη. 

Βίντεο δείχνει ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες να περιπολούν την περιοχή μεταξύ Κας και Καστελόριζου και να παρακολουθούν την κάθε κίνηση του αντιπάλου.

Ένα πολεμικό πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού περιπολούσε φαίνεται να περιπολεί στη νότια πλευρά του Καστελόριζου, 6 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές.

Διαβάστε επίσης: Οι Έλληνες

Ίκαροι αναχαίτησαν τουρκικά αεροσκάφη μετά από παρενόχληση

Κέρδη για την τουρκική λίρα μετά την παρέμβαση Τραμπ στην ελληνο-τουρκική διαμάχη

Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε σήμερα Πέμπτη μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τις κυβερνήσεις της Αθήνας και της Άγκυρας, προτρέποντάς τες να αποκλιμακώσουν την ένταση στην ανατ. Μεσόγειο.

Η λίρα αυξήθηκε κατά 0,3%, ήτοι 8.70/1 ευρώ και 7,34/1 δολάριο.

Η λίρα έχει χάσει φέτος το 20% της αξίας της, κυρίως λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ερντογάν και η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας. Πολιτική που οδήγησε σε υπερδανεισμό λόγω των χαμηλών επιτοκίων και στην εκμηδένιση των αποθεμάτων συναλλάγματος καθώς και σε διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Παράλληλα, η κλιμακούμενη ένταση στην ανατ. Μεσόγειο με την Ελλάδα και άλλους γείτονες της Τουρκίας άσκησαν τις τελευταίες ημέρες περαιτέρω πιέσεις στο νόμισμα.

Διαβάστε επίσης: Φίλης: Να μην φοβόμαστε την Τουρκία - Θέμα χρόνου να καταρρεύσουν (BINTEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα