Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από «15 πράκτορες Μοσάντ»

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν σήμερα Δευτέρα τις φωτογραφίες 15 φερόμενων ως κατασκόπων της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ασφάλειας Μοσάντ που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα. Το δημοσίευμα προσδιόρισε ένα βασικό πρόσωπο μεταξύ των κατασκόπων ως ο M.A.S., ο οποίος φέρεται να σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κοnya.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post,,  ανώτερος αξιωματούχος της Μοσάντ που περιγράφεται στην Sabah έλαβε το όνομα A.Z.,

ο οποίος υποτίθεται ότι είναι αξιωματικός με έδρα τη Γερμανία, υπεύθυνος αυτού του υποτιθέμενου δικτύου.

Ένας από τους κύριους κατασκόπους, που ταυτοποιήθηκε ως A.B. από το δημοσίευμα, φέρεται να συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με το είδος των διευκολύνσεων που παρέχει η Τουρκία στους Παλαιστίνιους που αντιτίθενται στο Ισραήλ στη χώρα. ΗΠΑ,  εισήλθε στην Τουρκία στα τέλη του 2015 και αναφέρθηκε ως αγνοούμενος τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Άλλοι υποτιθέμενοι πράκτορες που περιγράφονται στην τουρκική εφημερίδα περιλαμβάνει τον B.U.T, έναν 21χρονο αξιωματικό με έδρα τη Γερμανία που συγκέντρωνε πληροφορίες για Παλαιστίνιους στην Τουρκία. Ο A.J.A., ένας 29χρονος που μετέφερε χρήματα και φέρεται να εργαζόταν ως απεσταλμένος για αξιωματικούς της Μοσάντ. Ο N.A., 29 που συνδέεται σύμφωνα με το δημοσίευμα με μεταφορά χρημάτων μέσω της Western Union. Ο 46χρονος R.A.A., ο μεγαλύτερος στο δίκτυο που φέρεται να έλαβε χρήματα για συναντήσεις στο ισραηλινό προξενείο και υποτίθεται ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους της Μοστάντ στο Ισραήλ και το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ο A.R.A., 29 ετών που πληρώθηκε σε bitcoin για τη συλλογή πληροφοριών για Άραβες στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με αξιωματούχους της Μοστάντ στο Ναϊρόμπι της Κένυας. και άλλοι των οποίων οι ρόλοι στο δίκτυο δεν ήταν ξεκάθαροι.

Τουρκικά δημοσιεύματα ισχυρίστηκαν ότι οι ύποπτοι χωρίστηκαν σε πέντε κελιά των τριών ατόμων ο καθένας και συνελήφθησαν όλοι σε μια μυστική επιχείρηση στις 7 Οκτωβρίου. Η τουρκική εφημερίδα Sabah ισχυρίστηκε ότι μπόρεσε να λάβει και τα ονόματα των φερόμενων ως κατασκόπων.

Το τουρκικό TRT Haber ανέφερε ότι Παλαιστίνιοι και Σύροι φοιτητές έγιναν στόχος των πυρήνων, με επίκεντρο τους μαθητές που εκπαιδεύονται στην αμυντική βιομηχανία, καθώς και πληροφορίες για ενώσεις και οργανώσεις. Το ρεπορτάζ του TRT περιελάμβανε βίντεο από τις συλλήψεις.

#SONDAKİKA
İsrail adına casusluk yapan 15 kişilik şebeke çökertildi. Casuslar, özellikle Türkiye'deki Filistinli ve Suriyeli öğrenciler hakkında bilgi topluyordu. MİT'in MOSSAD ajanlarına yönelik operasyonuna dair detaylar @trthaber'de.https://t.co/NXsUuwAm2t pic.twitter.com/8uzrcuTHz6

TRT Haber Canlı (@trthabercanli) October 21, 2021

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το δημοσίευμα έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το πρακτορείο Shehab που συνδέεται με τη Χαμάς ανέφεραν ότι επτά Παλαιστίνιοι που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι στην Τουρκία συνελήφθησαν για κατασκοπεία «παλαιστινιακών εθνικών προσωπικοτήτων» στην Τουρκία για τις Γενικές Υπηρεσίες Πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής (GIS) και τη Μοσάντ. Το δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών συνέλαβαν τους κατασκόπους.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Middle East Eye ανέφερε την Πέμπτη ότι ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι οι 15 ύποπτοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της «κατασκοπείας και εργασίας για τη Μοσάντ για τη συλλογή πληροφοριών για Παλαιστίνιους πολίτες που ζουν στην Τουρκία».

Διαβάστε επίσης: Παιχνίδια αποπροσανατολισμού Ερντογάν για οικονομία με Πρέσβεις ΕΕ και Μοσάντ

Keywords
Τυχαία Θέματα