Τουρκία: Η Ελλάδα να εκδώσει όλους τους πραξικοπηματίες

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χιουσείν Μουφτούογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση σχετικά με τη μη έκδοση των 5 από τους 8 στρατιωτικούς, που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, απάντησε ως εξής:

«Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία έκδοσης αναφορικά με τα 8 άτομα που επιβουλεύτηκαν τις ζωές του λαού μας και του προέδρου της Τουρκική Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016 και διέφυγαν στην Ελλάδα

με παράνομο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που απορρίπτει την έκδοση των 5 αυτών ατόμων, ενώ δέχεται το αίτημά μας για την έκδοση των άλλων τριών.

Ως χώρα που έχει εμπειρία αρνητικών συνεπειών στρατιωτικής χούντας κατά το παρελθόν και γι’ αυτό θα ήταν φίλα προσκείμενη προς την Τουρκία αυτήν την περίοδο, περιμένουμε από τη γείτονά μας και σύμμαχο Ελλάδα, να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία.

Καταλαβαίνουμε ότι η διαδικασία έκδοσης είναι ακόμη σε εκκρεμές στάδιο. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις την επόμενη περίοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα