Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF, που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες

της Δύσης.

Η φερόμενη προκήρυξη του ΡΚΚ

«Σήμερα, γύρω στις 09.30, πραγματοποιήθηκε ενέργεια αυτοθυσίας από ομάδα που συνδέεται με το Τάγμα των Αθανάτων εναντίον των εγκαταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας. Είχε προβλεφθεί ότι αυτή η ενέργεια θα γινόταν την ημέρα των εγκαινίων της Βουλής, πολύ κοντά στο κτίριο της Βουλής, ενάντια στο κέντρο σφαγής και βασανιστηρίων. Έγινε ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί, χωρίς κανένα εμπόδιο.

Αυτή η δράση αυτοθυσίας, η οποία ήταν πλήρως επιτυχής από τους ακτιβιστές συντρόφους μας που εκκαθάρισαν το φυλάκιο και μπήκαν μέσα, πέτυχε τον στόχο της. Ωστόσο, ως συνήθως, το φασιστικό καθεστώς AKP-MHP επέλεξε να αρνηθεί κατάφωρα τις απώλειες που υπέστη σε αυτή την δράση, με μεγάλη ασέβεια προς τον λαό και την κοινή γνώμη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, αν ήθελαν τα μέλη του Τάγματος Αθανάτων, θα μπορούσαν να έχουν κάνει μια μικρή αλλαγή στον χρόνο δράσης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, συνειδητά δεν έγινε αυτή η επιλογή. Ο στόχος της αποστολής εξετελέσθη.

Η δράση που έλαβε χώρα βασίστηκε στις απάνθρωπες πρακτικές και τις πολιτικές απομόνωσης που αναπτύχθηκαν σε όλα τα μπουντρούμια της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, οι οποίες παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβλέποντας τους εθνικούς και διεθνείς νόμους. Βασίστηκε επίσης στη χρήση χημικών όπλων που απαγορεύεται από τους παγκόσμιους νόμους του πολέμου κατά των ανταρτών μας, στην λεηλασία και την καταστροφή  του Κουρδιστάν.

Είναι μια πράξη αυτοάμυνας που στοχεύει στο να προειδοποιήσει ενάντια στη σφαγή και τις φασιστικές πιέσεις στον λαό του Κουρδιστάν και σε όλους τους δημοκρατικούς κύκλους. Εάν το γενοκτονικό και φασιστικό καθεστώς AKP-MHP συνεχίσει να διαπράττει αυτά τα εγκλήματα, οι νόμιμες ενέργειες της επαναστατικής δικαιοσύνης θα συνεχιστούν.

Αυτή η ουσιαστική πράξη ηρωισμού, που έλαβε χώρα ειδικά την ημέρα των εγκαινίων της Βουλής, αποδόθηκε στην μνήμη του αρχηγού του Κράτους μας στο Amed, Axîn Mûş (Hülya Demirer), ο οποίος ήταν κάποτε αρχηγός του τάγματος των Αθανάτων και των συντρόφων που μαρτύρησαν μαζί του. Αυτή τη σπουδαία και ιστορική δράση πραγματοποίησαν οι σύντροφοί μας Ροχάτ Ζιλάν και Ερντάλ Σαχίν. Θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τους αθάνατους υπερασπιστές που πραγματοποίησαν αυτή τη δράση, συγχαίρουμε αυτούς τους ήρωες αγωνιστές και όλους τους συντρόφους που συνέβαλαν σε αυτή τη δράση και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια. «Δηλώνουμε ότι αργότερα θα ανακοινώσουμε στην κοινή γνώμη τα λεπτομερή στοιχεία ταυτότητας των γενναίων αγωνιστών του Τάγματος των Αθανάτων, που θυσιάστηκαν πραγματοποιώντας την ηρωική πράξη, και προσφέρουμε τα σέβη μας».

Διαβάστε επίσης: Καρέ-καρέ η επίθεση στην Άγκυρα - Έριξαν ρουκέτα με αντιαρματικό όπλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα