Τουρκία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για οικονομία - Σενάρια πρόωρων εκλογών

Και χθες το βράδυ οι Τούρκοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν «Δεν τα βγάζουμε πέρα!».

Η αστυνομία επενέβη βίαια

'GEÇİNEMİYORUZ' İSYANI BÜYÜYOR

Şişli'de de polis, yurttaşlara sert müdahalede bulundu!

— Cumhuriyet (@cumhuriyetgzt) November 24, 2021

In #Turkey, police are clashing with anti-#Erdogan protestors. President Erdogan’s popularity has tanked along with the collapse of the Turkish

lira. Take a look.pic.twitter.com/h9ISwvLoeq

— Steve Hanke (@steve_hanke) November 24, 2021Πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ: Πρόωρες εκλογές 19 Ιουνίου 2022

«Πρόωρες εκλογές: Η ημερομηνία καθορίστηκε»

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Κορκουσούζ», Αχμέτ Τακάν, αναφέρει σε άρθρο του ότι «μια αξιόπιστη πηγή από την Άγκυρα» του είπε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 19 Ιουνίου 2022 κι ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες.

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σήμερα στην Άγκυρα υπό Ερντογάν

Η σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο, στη «σκιά» της παρουσίας της αμερικανικής Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Θα συζητηθεί η τελευταία κατάσταση στις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις κατά της  τρομοκρατίας, ενώ θα συζητηθεί και η πιθανότητα διεξαγωγής νέων επιχειρήσεων.

Θα συζητηθεί η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Καραμπάχ και ειδικότερα τα βήματα που πρέπει να γίνουν ενάντια στις «προκλητικές» -όπως αναφέρεται- ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα