Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, ειδικότερα στη Γάζα, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η επαρκής και η αδιάκοπη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να

επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στις διώξεις των Παλαιστινίων και ότι τονίζει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη για τερματισμό των φρικαλεοτήτων και για την επείγουσα ανάγκη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει οπωσδήποτε μια μέρα το τίμημα για τις καταπιέσεις που προκάλεσε στους Παλαιστίνιους, αλλά και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να διηγείται τις σφαγές κατά της Γάζας σε όλα τα επίπεδα καθώς και ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, γεγονός που αποτελεί το κλειδί για την περιφερειακή ειρήνη, και για την εδραίωση μιας μόνιμης ειρήνης στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους Παλαιστίνιους να ενεργήσουν ενωμένοι σε αυτή τη διαδικασία, ότι η πιο δυνατή απάντηση και ο δρόμος προς την νίκη απέναντι στο Ισραήλ είναι η ενότητα και η ακεραιότητα και ότι θα πρέπει να αναφέρονται περισσότερο οι πραγματικότητες και τα γεγονότα της Παλαιστίνης εναντίον του Ισραήλ, το οποίο παραπλανά τη διεθνή κοινή γνώμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία εξακολουθεί να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη, προκειμένου να ανακουφιστούν σε κάποιο βαθμό τα δεινά, ότι μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 45 χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και ότι έχει εφαρμοστεί μια σειρά κυρώσεων κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στο εμπόριο.

Σχολιάζοντας τις εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι τα περιστατικά αυτά δεν θα πρέπει να δώσουν έδαφος στο Ισραήλ και ότι προκειμένου να μην διαλυθεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Δύση, η οποία αμφισβητεί τις επιθέσεις του Ισραήλ, θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να στραφεί εκ νέου η προσοχή στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στον Χανίγια για την απώλεια των παιδιών και των εγγονών του που μαρτύρησαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνοδευόταν από τον Υπουργό Εξωτερικών Hakan Fidan, τον Επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών İbrahim Kalın, τον Διευθυντή Επικοινωνίας της Προεδρίας Fahrettin Altun, τον Προεδρικό Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Πρέσβη Akif Çağatay Kılıç.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Συνάντηση Ερντογάν, Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε,tourkia, synantisi erntogan, chamas ismail chanige