Η Τουρκία βρήκε στοιχεία για δολοφονία Κασόγκι μέσα στην πρεσβεία

H τουρκική αστυνομία βρήκε στοιχεία που συνηγορούν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που μίλησε στο Associated Press, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, κοινή ομάδα εγκληματολογικού που σχηματίστηκε από Σαουδάραβες και Τούρκους αστυνομικούς

ολοκλήρωσε τις έρευνες που ξεκίνησαν χτες το βράδυ νωρίς σήμερα το πρωί, έπειτα από 9 ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Τούρκοι και Σαουδάραβες αξιωματούχοι μετά από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, θα πραγματοποιήσουν έρευνες και στην οικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα είπε: «Ο σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε ένα ικανοποιητικό πόρισμα» και υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια των ερευνών χρησιμοποιούνται όλες οι δυνατότητες της τεχνολογίας.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν να αρθεί η διπλωματική ασυλία του Σαουαδάραβα πρόξενου και των εργαζομένων του προξενείου για την εξιχνίαση της υπόθεσης του Κασόγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα