Τουρκία: «Μαύρο» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της εισβολής στη Συρία

Επιβεβαιώθηκε από ξένα ΜΜΕ ότι η Τουρκία έχει μπλοκάρει την πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα νότια της χώρας και ειδικότερα στις πόλεις Gaziantep, Şanlıurfa και Hatay, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εισβολή στη Συρία.

Όπως δείχνουν οι μετρήσεις λειτουργίας του ίντερνετ, το Twitter, το Facebook, το WhatsApp

και το Instagram προς το παρόν είναι μπλοκαρισμένα από τον εθνικό πάροχο TTNet. Το πρόβλημα καταγγέλλουν χρήστες από τις επηρεαζόμενες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η «δικτατορία» του Ερντογάν φαίνεται ότι γίνεται πιο καταπιεστική.

Σύμφωνα με το Netblocks, αν και δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση στους πολίτες, φαίνεται ότι το μπλοκάρισμα οφείλεται σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διαρροή πληροφοριών για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού και κυρίως την ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις τακτικές επιχειρήσεις.

Στην Τουρκία έχει περάσει σχετικός νόμος το 2016, ο οποίος επιτρέπει στις αρμόδιες αρχές να αναστείλουν «εν μέρει ή εξ ολοκλήρου» την πρόσβαση στο ίντερνετ λόγω πολεμικών επιχειρήσεων ή προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2016, όταν η Τουρκία μπλόκαρε τα social media σε ολόκληρη τη χώρα για να αποτρέψει την ανταλλαγή βίντεο που έδειχναν την επίθεση μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εναντίον Τούρκων στρατιωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα