Τουρκία και Ρωσία κουβαλούν χιλιάδες μισθοφόρους στη Λιβύη

Η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις στη Λιβύη για να βοηθήσει τον στρατάρχη, Χαλίφα Χάφταρ, αναφέρει δημοσίευμα του Wall Street Journal και αναδημοσιεύει το πρακτορείο Anadolu.

Το δημοσίευμα επικαλούμενο αξιωματούχους από Ευρώπη και Λιβύη, αναφέρει μισθοφόροι από τη Ρωσία

βοήθησαν τις δυνάμεις που είναι πιστές στο Χάφταρ να πάρουν τον έλεγχο του μεγαλύτερου πετρελαϊκού κοιτάσματος στη Λιβύης την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Wall Street Journal  με τα ρωσικά αεροσκάφη να κάνουν τακτικά πτήσεις μεταξύ μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Συρία και τη Λιβύη, τις τελευταίες εβδομάδες, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Μόσχα θα μπορούσε να μεταφέρει όπλα ή στρατεύματα για να ενισχύσει τον Χάφταρ.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία απέστειλε επίσης μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και ένα προηγμένο σύστημα ραντάρ, αναφέρει η έκθεση.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του Aljazeera αναφέρει ότι ο Χάφταρ έστειλε χιλιάδες μαχητές από την πόλη Ajdabiya, η οποία βρίσκεται μεταξύ Βεγγάζης και Σύρτης.  

Υπάρχουν αναφορές ότι πρόκειται για μαχητές από το Σουδάν και το Τσαντ, όπως επίσης 3,000 Ρώσοι μισθοφόροι.

Ο Φαγέζ αλ Σαράζ εξήγγειλε ότι είναι αποφασισμένος να τερματίσει την «κατοχή» της Σύρτης και της Τζούφρα από ξένους μαχητές.

Από την άλλη η Middle East Monitor, αναφέρει ότι στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν ότι πάνω από 200 μαχητές από την Υεμένη έχουν φτάσει στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας και των Τούρκων συμμάχων της.

Το δημοσίευμα που επικαλείται την Yemen News Portal αναφέρει ότι οι πολιτοφύλακες ανήκουν στο κόμμα Islah, οι οποίοι έχουν σταλεί στην Τουρκία με το πρόσχημα ότι θα λάμβαναν νοσοκομειακή περίθαλψη και από εκεί μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την Πύλη Ειδήσεων Υεμένης που είναι ευθυγραμμισμένη με το Houthi, οι πολιτοφυλακές που ανήκουν στο Κόμμα Islah στη Μάριμ έστειλαν μαχητές στην Τουρκία με το πρόσχημα να λάβουν νοσοκομειακή περίθαλψη, από όπου μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης στην Τρίπολη.

Να σημειωθεί ότι για την κατάσταση στη Λιβύη μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Επικεφαλής Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας, Δρ.Χαράλαμπος Χρυσοστόμου.

Δείτε το βίντεο:  

Διαβάστε επίσης:

Le Monde: Τουρκομάνος ο νέος αρχηγός του ΙSIS

Keywords
Τυχαία Θέματα