Τουρκία: 57 νέοι θάνατοι και 1.977 κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο

Σημάδια… υποχώρησης εμφάνισε σήμερα ο κορωνοϊός στην Τουρκία.
Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 57 νέοι θάνατοι και 1.977  κρούσματα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Σίγμα Μαρία Ζαχαράκη.


Συνολικά οι νεκροί κατά την 58η ημέρα της επιδημίας στην Τουρκία ανέρχονται στους 3.641 και τα κρούσματα στις 133.721, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

Ο συνωστισμός αύξησε τα κρούσματα, σύμφωνα με Τούρκο καθηγητή

Κι ενώ τα νούμερα σήμερα δείχνουν… ύφεση της ασθένειας, Τούρκο καθηγητής αντίθετα υποστηρίζει ότι

ο συνωστισμός που προκλήθηκε στους δρόμους και στις αγορές έπειτα από την 4ήμερη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στα τέλη Απριλίου αύξησε τα κρούσματα του κορωνοϊού.
Ο καθηγητής Τεβφίκ Οζλού, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του τουρκικού υπουργείου Υγείας, δήλωσε μέσω twitter ότι «προχθές τα νέα κρούσματα ήταν 1.614, χθες 1.832, σήμερα 2.253. Ο λόγος της αύξησης είναι ο συνωστισμός στους δρόμους, στις αγορές και τα σουπερμάρκετ έπειτα από την τετραήμερη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, τη Δευτέρα και την Τρίτη».

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή, «ο ιός δεν συγχωρεί. Στήνει παγίδες και περιμένει. Με την παραμικρή απερισκεψία σηκώνει κεφάλι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν δεν υπάρχει ανάγκη, ας μη βγαίνουμε από το σπίτι, ας αποφεύγουμε τις επαφές, ας τηρούμε την κοινωνική απόσταση, ας χρησιμοποιούμε σωστά τη μάσκα, ας καθαρίζουμε τις επιφάνειες, ας πλένουμε τα χέρια μας και ας αερίζουμε τους κλειστούς χώρους. Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώσουμε, νομίζοντας ότι ‘τελείωσε πια’ και να γυρνάμε πίσω στην δουλειά μας και τη ρουτίνα μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό», συμβουλεύει ο  Τούρκος καθηγητής.

Διαβάστε ακόμη: 

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η τουρκική λίρα

Keywords
Τυχαία Θέματα