Του πήραν το δίπλωμα οδήγησης για 18 μήνες!

Ποινή απαγόρευσης οδήγησης για διάστημα 18 μηνών και πρόστιμο 54.000 λιρών επιβλήθηκε στον Γιάγια Τουρέ, επειδή συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου να έχει καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι παραδέχθηκε την Τρίτη στο δικαστήριο ότι βρισκόταν πάνω από το νόμιμο όριο, αλλά δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, υποστηρίζοντας απλά ότι δεν καταναλώνει αλκοόλ λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.


Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού σε δήλωση που ανέβασε στην προσωπική

του ιστοσελίδα, αναφέρει: «Έχω αρνηθεί πάντα την κατανάλωση αλκοόλ. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει αυτή τη δέσμευση στη θρησκεία μου» είπε ο Τουρέ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος αποφάσισε να μην αμφισβητήσει την απόφαση, επειδή ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

«Ωστόσο, ήταν σημαντικό για μένα ότι είπα στο δικαστήριο πως δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ σκόπιμα. Ο δικαστής στο σκεπτικό της απόφασής του δέχθηκε ότι δεν είχα πρόθεση να καταναλώσω αλκοόλ, είπε ο Τουρέ και πρόσθεσε: «Η Οδήγηση σε κατάσταση μέθης είναι ένα σοβαρό έγκλημα και παρόλο που δεν έκανα εσκεμμένα κατανάλωση αλκοόλ, αποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γι' αυτή την κατάσταση».

Ο Τουρέ είχε μια ταραγμένη χρονιά στο Λονδίνο εξαιτίας των ταραγμένων σχέσεων με τον προπονητή Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος τον άφησε εκτός ομάδας για τρεις μήνες. Επέστρεψε στην πρώτη ομάδα στις 19 Νοεμβρίου, σημειώνοντας και τα δύο γκολ (2-1) στον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, ενώ έπαιξε και στη νίκη με 2-1 κατά της Μπέρνλι, δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα