Τόσα έχει; Τόσα ξοδεύει...

Τα «μαυροπούλια», όπως αποκαλεί τον Ολυμπιακό Λευκωσίας ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου, επέστρεψαν μετά από τέσσερα χρόνια στην Α' κατηγορία, εκεί όπου ανήκουν. Η νέα χρονιά δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Υπάρχει απαγόρευση μετεγγραφών μέχρι τον Ιανουάριο.

Όμως, τα πάντα στους «μαυροπράσινους» λειτουργούν σύμφωνα με το πλάνο χρηστής διοίκησης που εφαρμόζει ο

Κώστας Σεραφείμ και οι συνεργάτες του. Ποιο είναι αυτό; Ξοδεύει όσα εισπράττει. Ο προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά είναι 400.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 330.000 αφορούν τη μισθοδοσία και οι 70.000 λειτουργικά έξοδα. Ο Ολυμπιακός βάζει στο ταμείο του το ποσόν των 250.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το οποίο δίνεται για τα παλαιά χρέη. Τον προϋπολογισμό επί της ουσίας θα τον βγάλει από χορηγίες, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τις 150.000 ευρώ, από τα εισιτήρια του πρωταθλήματος, με τη διοίκηση να υπολογίζει ότι θα φτάσουν τις 100.000 ευρώ, και από τα εισιτήρια διαρκείας, με τον στόχο να είναι τα 500. Κάνοντας την πρόσθεση, το ποσό ισούται με τον προϋπολογισμό της χρονιάς.

Ωστόσο, δεν είναι μόνον αυτές οι ανοικτές υποθέσεις στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν παλιές οφειλές προς ποδοσφαιριστές, οι οποίες από 600.000 έπεσαν στις 400.000. Υπάρχει χρέος προς τραπεζικούς οργανισμούς ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο κατά 90% είναι ρυθμιζόμενο. Ένα ποσό κοντά στις 400.000 οφείλεται προς τρίτους, χωρίς, ωστόσο, το σωματείο να κινδυνεύει με κυρώσεις. Επίσης υπάρχει χρέος προς το κράτος, το οποίο και αυτό είναι ρυθμιζόμενο, που αγγίζει τις 300.000 ευρώ.

Τα τρέχοντα έσοδα και έξοδα και η αποπληρωμή των οφειλών περιλαμβάνονται στο τριετές πλάνο που έχει η διοίκηση Κώστα Σεραφείμ. Τα πάντα στον Ολυμπιακό λειτουργούν σύμφωνα με αυτό το πλάνο. Ούτε σεντ δεν δαπανάται εκτός προγράμματος.

«Ό,τι μπορούμε»

Στη συνομιλία που είχαμε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Σεραφείμ, του θέσαμε το εξής ερώτημα: Ποια θα είναι η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού με τόσο μικρό προϋπολογισμό; «Εμείς λειτουργούμε σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε. Το τηρούμε ευλαβικά. Στο γήπεδο θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε κάθε παιχνίδι. Υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο που, αν μας επιτρέπεται οικονομικά, θα ενισχυθούμε. Έχω εμπιστοσύνη στην προπονητική ομάδα και στους ποδοσφαιριστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα