Τορναρίτης: Θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΔΗΣΥ; Τι είπε για τον αδελφό του

Για την απόφαση να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τους τραμπουκισμούς, απάντησε ότι «προτιμώ να μην θυμάμαι τα συγκεκριμένα, γιατί πράγματι ο ΔΗΣΥ δίδαξε δημοκρατία και πολυφωνία. Οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και τα γιουχαΐσματα προφανώς δεν ανήκουν στον ΔΗΣΥ και λυπάμαι γι αυτούς που τα προκάλεσαν και γι αυτούς που κουβάλησαν αυτούς που τα προκάλεσαν. Και δεν μιλώ για την περήφανη νεολαία του ΔΗΣΥ

αλλά για κάποιους άλλους».

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών «πολύ ικανοποιητικό», προσθέτοντας ότι «με βάση την απόφαση που έλαβε το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, ο συναγερμικός κόσμος έχει το δικαίωμα να πράξει οτιδήποτε, δεν πρόκειται να τον καθοδηγήσω τι θα πράξει. Από εκεί και πέρα είπα τι θα ψηφίσω και είχα υποχρέωση να το κάνω».

Ερωτηθείς για τις διαφορές με τον αδελφό του Χριστόφορο, σημείωσε ότι «προφανώς και είχαμε διαφορές (στον υποψήφιο που στηρίζαμε) και μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχω μιλήσει μαζί του και δεν έχουμε μιλήσει για πολλούς μήνες.  Άλλο να έχεις μια θέση και άλλο να… τέλος πάντων, θέλω να μείνω έως εδώ».   

Τόνισε η επιλογή Χριστοδουλίδη είναι προσωπική και δεν σημαίνει ότι απορρίπτει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σε ερώτηση εάν θα διεκδικήσει κάποια θέση στην ηγεσία του κόμματος στο εκλογικό συνέδριο, απάντησε ότι «εγώ δεν έχω σκεφτεί να διεκδικήσω την όποια θέση. Είμαι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, είχα εκλεγεί πριν ένα χρόνο. Οι εκλογές είναι για τον πρόεδρο, τον αναπληρωτή πρόεδρο και τους τρεις αντιπροέδρους».  

Σχολιάζοντας τη σχέση του με τον Αβέρωφ, απάντησε ότι είναι «κυρίως πολιτική, όπως σε μια οικογένεια υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, έτσι και στον ΔΗΣΥ».  

Διαβάστε επίσης: 

O Χριστοδουλίδης «ένωσε» τα αδέρφια Τορναρίτη: «Συγνώμη αν σε πλήγωσα»

Αβέρωφ: Χωρίς αποστάτη θα είχα πιο ψηλά ποσοστά και από τις εκλογές του 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα