Το ζευγάρι που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με ασθενοφόρο που αγόρασε στο eBay

Δύο κτηνίατροι που ταξιδεύουν με το σκύλο τους,  σε όλο τον κόσμο με ασθενοφόρο.

Το ζευγάρι Lawrence Dodi και Rachel Nixon κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το τελευταίο ένα επισκέφτηκαν περισσότερες από 50 χώρες σε μια προσπάθεια να σπάσουν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο ταξίδι με ασθενοφόρο.

Το ζευγάρι ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και μετακινούνται από χώρα σε χώρα με ένα πρώην ιδιωτικό ασθενοφόρο, ένα λευκό Land Rover Defender με

πράσινες και φθορίζουσες κίτρινες ρίγες, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν σε ιππικές εκδηλώσεις .

Ο Dodi ανέφερε πως «Δεν είχαμε ποτέ κανέναν να μας πλησιάσει για ιατρική βοήθεια», επισημαίνοντας ότι το ασθενοφόρο δεν μοιάζει πραγματικά με τα οχήματα έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιούνται σε κανένα από τα μέρη στα οποία έχουν περάσει.

Επιπρόσθετα ανέφερε «Αλλά έχουμε πολλά βλέμματα. Στην κίνηση, όλοι σε κοιτούν».
Καθώς το ζευγάρι έψαχνε για ένα όχημα που να μπορούν να το μετατρέψουν σε τροχόσπιτο και να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Κατά την αναζήτηση τους έπεσαν πάνω στο ασθενοφόρο στο eBay, το 2018.

Σε δηλώσεις του ο Dodi ανέφερε: «Το αρχικό σχέδιο δεν ήταν να αγοράσω ένα ασθενοφόρο ή να προσπαθήσω να σημειώσω παγκόσμιο ρεκόρ ή κάτι τέτοιο»

«Ψάχναμε για ένα λειτουργικό όχημα για να ταξιδέψουμε και ερωτευτήκαμε το ασθενοφόρο και την αισθητική».

Αφού αγόρασαν το όχημα, το οποίο είχε μέσα όλα τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα ενός ασθενοφόρου μαζί με ένα φορείο, η Rachel βρήκε ένα άρθρο σχετικά με μια ομάδα που προσπαθούσε να κάνει ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που είχε διανύσει σε πυροσβεστικό όχημα.

Όταν ανακάλυψε ότι κανείς δεν φαινόταν να το επιχειρούσε επισήμως σε ασθενοφόρο, το ζευγάρι επικοινώνησε με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για να ρωτήσει αν μπορούσαν να το δοκιμάσουν.

Θα έπρεπε να πληρούν μια λίστα προδιαγραφών, όπως η διασφάλιση ότι το όχημα διατηρεί τη δυνατότητα να λειτουργεί ως ασθενοφόρο (ακόμα και αν δεν θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα έκτακτης ανάγκης) και ότι εξακολουθεί να έμοιαζε εξωτερικά με ασθενοφόρο.

Λένε ότι το έλαβαν υπόψη κατά τον σχεδιασμό της εσωτερικής διαρρύθμισης και ήταν σε θέση να τηρήσουν τις οδηγίες, ενώ είχαν ακόμη χώρο για μια κουζίνα και ένα ψυγείο «και όλα τα άλλα πράγματα που θα συνέδεαν με ένα φορτηγό κατασκήνωσης».

Τους μήνες αυτούς  που έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το ζευγάρι έχει διανύσει περίπου 24.000 χιλιόμετρα (σχεδόν 15.000 μίλια) και ταξίδεψε σε 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αρμενίας και της Βοσνίας.

Πηγή: BBC NEWS 

Διαβάστε επίσης: Βόρεια και Νότια Κορέα: Τα σκυλιά... της ειρήνης που αλλάζουν σπίτι

Keywords
Τυχαία Θέματα