Το «υπέξ» απέρριψε την υποψηφιότητα της Σκούλλου στον κατεχόμενο Κορμακίτη

Το «υπουργείο εξωτερικών» «έκοψε» την Μαρία Σκούλλου από την υποψηφιότητα για την θέση του «κοινοτάρχη» Κορμακίτη, γράφει η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίκληση δήλωσης «αρμοδίου» του «υπεξ» που ανέφερε στην εφημερίδα ότι με το αιτιολογικό πως πρόκειται για υποψηφιότητα «υπό την καθοδήγηση της ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου» - όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία - αυτή απορρίφθηκε για να μην υπάρξει «αδυναμία ασφάλειας».

Ο δικηγόρος της Μαρίας Σκούλλου, Αντέμ Χότζια δήλωσε επίσης στην Γενί Ντουζέν ότι δεν

τους έχει δοθεί κανένας λόγος από το «υπουργείο εξωτερικών» για την απόρριψη, η οποία δεν έχει να κάνει με το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» και σημειώνοντας ότι έχουν απορριφθεί οι υποψηφιότητες ατόμων που είχαν εκλεγεί στο παρελθόν.

Σημείωσε επίσης ότι στον Κορμακίτη ζουν 76 άτομα, ενώ ο αριθμός των εκλογέων ανέβηκε τώρα στους 135, κάτι για το οποίο έχουν επίσης ένσταση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Μαρία Σκούλλου είναι ένα «άτομο-σύμβολο», όχι μόνο για τον Κορμακίτη, αλλά για όλη την τ/κ κοινότητα.

Σε δική της ανάρτηση σήμερα το μεσημέρι, στα ελληνικά και στα τούρκικα, και απευθυνόμενη προς τους εγκλωβισμένους και τους «τολμηρούς επανεγκατασταθέντες, Μαρωνίτες του Κορμακίτη μας», γράφει ότι κρίθηκε μη κατάλληλη για να διεκδικήσει την θέση της επικεφαλής της «Τοπικής Αρχής Κορμακίτη στις επικείμενες εκλογές στις 25 Δεκεμβρίου», εννοώντας τις «εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης» του ψευδοκράτους.

Ευχαριστεί όσους τάχθηκαν στο πλευρό της από την μέρα υποβολής της υποψηφιότητάς της, μέχρι την μέρα της απόρριψής της, αλλά κυρίως όλους όσοι έδειξαν ποικιλοτρόπως την συμπάθεια και την αγάπη τους προς την ίδια, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς της. Κατέληξε με ευχές σε όλους για Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023, γεμάτο υγεία, χαρά και ευημερία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα