Το ξέσπασμα του μοναχού για γονείς που κάνουν αγωγή "για χάρη του"

Την δική του εκδοχή για το πώς όδευσε στον δρόμο του μοναχισμού δίδει με γραπτή δήλωσή του ο μοναχός, για τον οποίο οι γονείς του, κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού κι άλλων με την κατηγορία του προσηλυτισμού.

Ο πατήρ Ιουστίνος, κατέθεσε γραπτή δήλωση, μέρος της οποίας δημοσιεύει σήμερα ο Φιλελεύθερος. Μεταξύ άλλων ο πατήρ Ιουστίνος αναφέρει «δυστυχώς, κατά τα 11 χρόνια που βρίσκομαι στο Μοναστήρι ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η υπόθεση κάθε άλλο παρά απέδειξε τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντί μου.

Πέραν των συνεχών αντιπαραθέσεων που είχαμε στις συναντήσεις μας,

η οδός της δικαστικής αντιπαράθεσης αναπόφευκτα οδήγησε στην ενοχλητική και απαράδεκτη δημοσιοποίηση της προσωπικής μου ζωής. Με μεγάλη λύπη παρακολουθούσα όλα αυτά τα χρόνια να σχολιάζεται δυσμενώς η ελεύθερη και εκούσια απόφασή μου να ακολουθήσω τον μοναχισμό, να προσβάλλεται η αξιοπρέπειά μου και να διασύρεται η προσωπικότητά μου».

Αιτία για να οδεύσει στον μοναχισμό είναι όπως λέει ο ίδιος οι επαφές του με φίλους του, τους οποίους συνάντησε σε κάποιο στάδιο της ζωής του και του μίλησαν για τον Μητροπολίτη Αθανάσιο.

Η απόφαση να πάει σε μοναστήρι δηλώνει ο πατήρ Ιουστίνος ήταν για τον ίδιο κάτι που ήθελε για καιρό και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στον Χριστό, που τόσο πολύ αγάπησε όπως δηλώνει. Μάλιστα αρνείται τα όσα αναφέρονται για τον Μητροπολίτη Αθανάσιο, ο οποίος μάλιστα όχι μόνο δεν τον ανάγκασε όπως λέει να γίνει μοναχός, αλλά του μιλούσε για τον έγγαμο βίο και του είχε μιλήσει θετικά όπως είπε, για δυο κοπέλες προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα.

Οι γονείς του αντέδρασαν δυναμικά όταν τους ανακοίνωσε την απόφασή του και η στάση τους απέναντί του, άλλαξε άρδην μετά την ανακοίνωση, αναφέρει.

Ο πατήρ Ιουστίνος ήταν 34 ετών το 2007 όταν εισήλθε στη Μονή Μαχαιρά ως δόκιμος μοναχός.

Keywords
Τυχαία Θέματα