Το who is who του νέου Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην οποία προέβη ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας. 

Ο κ. Δένδειας θα αναλάβει τη καίρια-και για την Κύπρο θέση-του Υπουργού Εξωτερικών. 

Η ορκωμοσία του νέου Υπουργικού θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι. 

Το βιογραφικό του νέου ΥΠΕΞ

Ο
Νίκος Δένδιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Κατάγεται από τους Παξούς. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LL.M.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στο Ναυτικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο στο University College (U.C.L.) και στην Εγκληματολογία στο London School of Economics and Political Science (L.S.E.). Είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Δραστηριοποιείται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία από το 1978. Διετέλεσε Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι το Νοέμβριο του 2014, Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2014, Υπουργός Δικαιοσύνης από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.Διετέλεσε, επίσης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι παντρεμένος με τη Δάφνη Λάλα και έχει δύο γιούς, το Σπύρο και το Στέφανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα