Το Βερολίνο καλεί Ρώσο Πρέσβη για δολοφονία πρώην Τσετσένου διοικητή

Ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο εκλήθη σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για να του κοινοποιηθεί η θέση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την δολοφονία του πρώην Τσετσένου στρατιωτικού διοικητή Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι στο πάρκο του Βερολίνου Τιργκάρτεν, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, από την Βιέννη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

 

«Σήμερα καλέσαμε τον Ρώσο πρέσβη για συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να εκθέσουμε κατηγορηματικά στην ρωσική πλευρά την θέση μας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διατηρεί

το δικαίωμα για περαιτέρω μέτρα στην περίπτωση αυτή», δήλωσε ο Μάας.

«Σε ό,τι αφορά στην δολοφονία στο Τιργκάρτεν, πρόκειται για μια εξαιρετικά επιβαρυντική υπόθεση. Κατά την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και οι θεσμοί της δικαιοσύνης και τα δικαστήρια αποφάσισαν μέσω της ετυμηγορίας τους. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή και είναι κάτι που το επικροτούμε. Όσον αφορά στις υπόνοιες για την επιρροή της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον γενικό εισαγγελέα, ήδη είχαμε αντιδράσει από τότε που μόλις άρχισε η έρευνα της δολοφονίας στο Τιργκάρτεν, και λόγω του ότι δεν υπήρξε επαρκής συνεργασία με την ρωσική κυβέρνηση, είχαμε απελάσει σε σχέση με αυτό συνεργάτες της ρωσικής πρεσβείας» , δήλωσε ο Μάας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα