Το θέλει και το βροντοφωνάζει

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι με την Ομόνοια η ΑΕΚ που κέρδισε 5-0 και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας με δυο βαθμούς πάνω από την Ανόρθωση. Το τελικό αποτέλεσμα αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα και την ευκολία που κέρδισε η ομάδα της Λάρνακας. Πολλά τα οφέλη για την ΑΕΚ που βροντοφώναξε παρούσα στη διεκδίκηση (και) του φετινού πρωταθλήματος.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αρκετά για να προδικάσουν την εξέλιξη του αγώνα, κυρίως τη νικήτρια ομάδα. Η ΑΕΚ

πήρε πολύ καλό ρυθμό και έδειξε τις άγριες προθέσεις της. Πήρε με χαρακτηριστική ευκολία το κέντρο, έκοψε την Ομόνοια από τη μέση και έκανε ότι ήθελε. Πότε από τον άξονα και πότε από τα πλάγια οι κιτρινοπράσινοι αποτελούσαν πηγή κινδύνου για τον Φελτχούιζεν που στην πρώτη του δοκιμασία μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα. Ο Φλοριάν Τολμές, το πολυβόλο της λαρνακιώτικης ομάδας με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ στην Αρένα και κατ’ επέκταση στην ιστορία της. Ο «δαιμόνιος» φορ σκόραρε και 2ο τέρμα προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο, έφτασε τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα και έβαλε τις ισχυρές βάσεις για να καλυφτεί η ήττα του πρώτου γύρου.

Που να το φανταζόταν, όμως, ότι το σκορ θα ξέφευγε και θα γραφόταν μια ιστορική βραδιά για την ομάδα του. Οι Τομάς, Λαρένα και Ακοράν έβαλαν την υπογραφή τους στο πελώριο 5-0 και άφησαν την Ομόνοια 13 βαθμούς πίσω. Ουσιαστικά η διαφορά είναι στο -14, αφού η ΑΕΚ κάλυψε το 5-2 του ΓΣΠ και υπερτερεί στο ενδεχόμενο ισοπαλίας. Πόσο εφικτό να ισοβαθμήσουν οι δυο ομάδες θα φανεί στην πορεία. Απλά καταγράφεται ως δεδομένο.

Δεν κρίθηκε κάτι
Η σημερινή βραδιά είναι για όλο το οικοδόμημα της ΑΕΚ. Να το χαρούν, να πανηγυρίσουν, όμως, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι πήραν μόνο τρεις βαθμούς και τίποτα περισσότερο. Θα χρειαστούν παρόμοιες εμφανίσεις και μεγάλες νίκες (αναφερόμαστε στην ουσία) προκειμένου η ομάδα να διεκδικήσει επί ίσης όροις τον τίτλο. Το μέχρι τώρα δείγμα δείχνει την πρωτοπόρο έτοιμη και ώριμη να το πράξει.

Όσον αφορά στη συνέχεια, τα πόδια πρέπει να παραμείνουν στο έδαφος και η συγκέντρωση από αύριο να επικεντρωθεί στον επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η προσγείωση μετά από τέτοια επιτυχία πρέπει να είναι ομαλή, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πάει… στον κάλαθο.

Keywords
Τυχαία Θέματα