Το τετράδιο εργασιών που έλαβαν σήμερα τα παιδιά δημοτικού

Η παραχώρηση στα παιδιά, ενός τετραδίου εργασιών και το ημερολόγιο για το 2016-2017, είναι μια από τις καινοτομίες που εισάγει φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Κώστας πρόκειται για ένα σημαντικό εγχειρίδιο το οποίο δεν είναι ένα συνηθισμένο τετράδιο.

"Είναι ένα τετράδιο στο οποίο παρουσιάζονται χρήσιμες πληροφορίες για τους

μαθητές μας πρωτίστως, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και για τους γονείς. Ημερολόγιο με τις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, χρήσιμες οδηγίες για το πώς πρέπει να προετοιμάζονται, πώς πρέπει να εργάζονται στο σχολείο τους και θεωρώ ότι από την στιγμή που θα είναι και εξατομικευμένο αυτό το τετράδιο για τον κάθε μαθητή, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια του να βελτιώσει τα μαθησιακά του αποτελέσματα. Θα αξιολογήσουμε προφανώς και την αποτελεσματικότητα αυτού του εγχειριδίου. Θα περιμένουμε και τις απόψεις των ίδιων των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ούτως ώστε αυτό το νέο εργαλείο να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί προς όφελος των παιδιών μας», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα