Το τέρας του νεοφασισμού

Όταν απλώναμε το χέρι στις πορείες προσπαθούσαμε με σφιγμένα χείλη να προσπεράσουμε την προδοσία και την εγκληματική συγκάλυψη για να κοιτάξουμε μπροστά μήπως και με την συγχώρεση και τον κλάδο ελαίας που μας άφησε για κληρονομιά ο Μακάριος, μας αξίωνε ο Θεός να δούμε ελεύθερη πατρίδα. Και ας μας έπνιγε το δίκαιο. Κι ας ήταν νωπό στο ματωμένο πουκάμισο το αίμα του Δώρου…Κι ας ήταν νιόσκαφτος ο τάφος του Κόκου…

«…Από αριστερά μέχρι δεξιά όλοι στον αγώνα για τη Λευτεριά!...», τραγουδούσαμε με την αλκή της πικρής μας εφηβείας. Η δήθεν Αριστερά, ενώ μιλούσε για αγώνες των λαών έκανε την κατοχή

αξιοθέατο. Και η ψευδεπίγραφη «εθνικόφρων» δεξιά αναδείχτηκε σε εθνοκάπηλο, με το ένα πόδι στα μνήματα των ηρώων και το άλλο στην αυλή του κατακτητή. Τα οράματα τους για διαχρονική επιβολή συναντήθηκαν στο σχέδιο Ανάν και τις συνταγματικές του ρήτρες.

Και αίφνης το τέρας που πολέμησαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και πλειάδα επαναστατικών κινημάτων ξαναξυπνά. Βολεύονται οι μεν και οι δε. Και το αφήνουν να αφηνιάσει. Ως η δήθεν πατριωτική επιλογή, φονιάδες και μισαλλόδοξοι με τον…σταυρό στο χέρι προβάλλουν αντιχριστιανικό «θρησκευτισμό» που ξεγελά κλήρο και λαό. Προβάλλουν κάθε «ελεημοσύνη» που γίνεται επιδεικτικά προσβλητική. Η υστερόβουλη φιλανθρωπία τους πάντα επιλεκτική και μπροστά στις κάμερες. Το «μη γνώτω η δεξιά…» και το « ουκ εστί άρσεν η θήλυ, Έλλην ή βάρβαρος…» τα έχουν βγάλει από την πλαστογραφημένη τους Αγία Γραφή. Το ίδιο πλαστογραφημένη και η Ιστορία τους, που αποφέρει μπόχα χούντας, γριβισμού και προδοσίας. Ανέδειξαν πρόεδρο τον Αναστασιάδη του κουρέματος, της διαχρονικής διαφθοράς και της αντεθνικής πολιτικής με συντριπτική πλειοψηφία αλλά κάνουν και αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς. Και ενώ κομπάζουν για αντίσταση στο κατεστημένο, έχουν φουσκωτούς μπράβους με τα χρήματα του φορολογούμενου, κρατικές χορηγίες και πλείστα όσα κατεστημένα προνόμια. Λοιδορούν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά θέλουν με νύχια και με δόντια να εισβάλουν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Βιώνουμε ταυτόχρονα το εξής ιλαροτραγικό. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά στην οποία ανήκει το ενδοτικό και κατ’ουσία ρατσιστικό ΑΚΕΛ της μόνιμης φυλετικής διαίρεσης και νομιμοποίησης της κατοχής, διατυπώνει καθαρές αντικατοχικές θέσεις τις οποίες το ΑΚΕΛ λοιδορεί όταν εμείς τις εκφράζουμε στην Κύπρο! Και ενώ μιλούν για Ευρώπη των λαών, στην Κύπρο διαχρονικά απομύζησαν σταγόνα-σταγόνα το αίμα του λαού με βάση τα πρόσφατα πορίσματα. Στην αντίπερα όχθη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα των συμφερόντων της καπιταλιστικής νεοφιλελεύθερης δεξιάς, των μνημονίων, της λιτότητας και των ερμαφρόδιτων θέσεων έναντι της Τουρκίας. Που ενώ πολιτικά δεν την θέλουν, οικονομικά τους συμφέρει. Βρίσκεται όμως πιο κοντά στις δίκαιες απαιτήσεις του λαού μας για κυρώσεις κατά της Άγκυρας από την ακατανόητη κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον εκεί επίτροπό της.

Μια καθαρή και διερευνητική ματιά δίνει τις απαντήσεις για τον Ευρωπαϊκό Σοσιαλισμό. Η εξελικτική πορεία αφήνει δυστυχώς πληγές. Όταν το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης άνθισε για μια εικοσαετία στην Ευρωπαϊκή ηγεσία βρίσκονταν Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις με όλες τους τις αποχρώσεις. Ήταν τότε που έρρεαν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια στον «φτωχό νότο». Δυστυχώς, κάποιες Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις δεν στάθηκαν στο ύψος των ιδεωδών και της ιστορίας τους και με τη διαφθορά τους άφησαν χρέη και ύφεση. Και ανέλαβαν οι καπιταλιστές να τα …διορθώσουν! Αλλά η διαφθορά στους Σοσιαλιστές δεν συγχωρείται τόσο εύκολα! Ο δεξιός και καπιταλιστής είναι εξ ορισμού συνώνυμος της επικράτησης του πλουτοκράτη εις βάρος του λαού. Όταν όμως αυτό υποθάλπεται από πάλαι ποτέ συναγωνιστές όπως το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη ή τη Σοσιαλδημοκρατία του Θαπατέρο, τότε ο λαός πραγματικά αγανακτεί και τιμωρεί. Η διαφθορά του σοσιαλιστή ηγέτη είναι δυο φορές πικρή. Διελκυστίνδα λαθών και εσφαλμένων πολιτικών προσεγγίσεων από το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και της κάθε αξιοθρήνητης Αννούλας διολίσθησαν το Κυπριακό σε θέμα δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων (!) με παρερμηνευμένες έννοιες περί αδελφοσύνης των λαών και διάβρωση των γνήσιων απελευθερωτικών εννοιών, ως και ο αγώνας ενάντια στην κατοχή να ήταν θέμα μισαλλοδοξίας. Και εκεί ήταν που βρήκαν ρωγμές και μπήκαν οι νεοφασίστες με …φιλάνθρωπα τάχα μου αισθήματα πουλώντας και λίγη πατρίδα ως επιστέγασμα.

Καθοριστική υπήρξε δυστυχώς η απουσία της ΕΔΕΚ από την πρώτη ομάδα Κυπρίων Ευρωβουλευτών για 36 μόλις ψήφους λόγω της μεθοδευμένης αλλαγής των κανονισμών λίγο πριν τις εκλογές! Ήταν βλέπετε ευθύς μετά το δημοψήφισμα και το ΔΗΣΑΚΕΛ κατάλαβε πόσο βαρούσε το γράδο της ΕΔΕΚ! Γιατί η ΕΔΕΚ βρίσκεται πάντα στην ορθή πλευρά της Ιστορίας. Με ιδρυτές μέσα από τα σπλάγχνα της ΕΟΚΑ, με έμπρακτη στήριξη στην νεόδμητη δημοκρατία μέχρι αίματος από τους θρυλικούς Κοκκινοσκούφηδες, κι ας πονούσε η αδικία της Ζυρίχης, ως τους μαχητές της αντίστασης και τους στόχους των εοκαβητατζήδων και του μεταπραξικοπήματος. Εκείνων που ανέθρεψαν στον κόρφο τους ο ΔΗΣΥ και ξεπούλιασε το φασιστικό ΕΛΑΜ. Ένα κακέκτυπο της νεοφιλελεύθερης δεξιάς που εκπέμπει κάτι ηθικοφανείς κορώνες ως αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς στο ίδιο μήκος κύματος- εμείς δεν είμαστε εξουσία, τρώνε όσοι κυβερνούν- που μας τα πλάσαρε για σειρά ετών και το ΑΚΕΛ. Κι απέφευγε επιμελώς την εξουσία ως μίασμα για να…ανεβάσει ποσοστά. Και πίστευε ο λαός μέχρι που τους έδωσε την προεδρία. Και είδαμε και πάθαμε!

Ξεκινήσαμε με όμορφα συνθήματα του παρελθόντος. Ας κάνουμε και τούτο πράξη: Ποτέ πια φασισμός! Σε κανένα χρώμα, σε καμιά απόχρωση!

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα