Το τελευταίο δεκαήμερο Ιουλίου τα αποτελέσματα εισδοχής σε Πανεπιστήμια Κύπρου

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισδοχής των τελειόφοιτων και άλλων μαθητών που παρακάθισαν στις Παγκύπριες εξετάσεις, στα Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive,  τα αποτελέσματα της βαθμολογίας των απολυτηρίων των μαθητών θα βρίσκονται στα σχολεία τους μέχρις τις 10 Ιουλίου, από τα οποία θα ενημερωθούν.

Τέλος στην αγωνία για όσους επέλεξαν

να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμια της Κύπρου θα δοθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Πάντως όσον αφορά τις επιλογές των μαθητών για τις Σχολές, πρώτη στις προτιμήσεις των τελειόφοιτων είναι η Ιατρική Σχολή με 566 υποψήφιους, ακολουθεί το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με 442 υποψήφιους, το Τμήμα Ψυχολογίας με 364 υποψήφιους, το Τμήμα Πληροφορικής με 307 υποψήφιους και ακολουθεί το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού με 226. 

Οι επιλογές των υποψηφίων κατά Τμήμα Σπουδών, ο μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερομένων αφορά το Τμήμα Διοικήσεων Ξενοδοχείων Τουρισμού με 2083 υποψήφιους, το Τμήμα Ψυχολογίας με 2061 υποψήφιους, το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου με 1866 υποψηφίους, το Τμήμα Επιστημών Αγωγής(Δημοτικής Εκπαίδευσης) με 1653 υποψηφίους και το Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης με 1645 υποψηφίους.

Όπως και κάθε χρόνο τα μηχανογραφικά για όσους προτιμήσουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, συμπληρώνονται αρχές Αυγούστου ενώ τα αποτελέσματα δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή πότε αναμένεται να ανακοινωθούν.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσε  ότι δεν θα επηρεαστεί ο αριθμός των  θέσεων που θα παραχωρηθούν σε Κύπριους για σπουδές στα ΑΑΕΙ Ελλάδας.

*Εικόν αρχείου 

Keywords
Τυχαία Θέματα