Το ταξίδι ξεκινάει με όνειρα

Το πιο όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκινάει με όνειρα. Η Ομόνοια δηλώνει έτοιμη για την ιστορική της παρουσία στους ομίλους της UEFA και συγκεκριμένα του Europa League. Η απειρία δεδομένη. Ο ενθουσιασμός μεγάλος και η δίψα για διάκριση τεράστια.

Οι πράσινοι κληρώθηκαν σε ένα σχετικά δύσκολο όμιλο, με ΠΑΟΚ, Γρανάδα και Αϊντχόφεν. Μπορούσαν και χειρότερα, αλλά και πολύ καλύτερα. Ωστόσο συμβιβάστηκαν

από την πρώτη ημέρα της κλήρωσης και πλέον παρουσιάζονται έτοιμοι να απολαύσουν την ιστορική παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Κάθε αρχή και δύσκολη, φράση που ταιριάζει και στην Ομόνοια που θα κάνει πρεμιέρα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (19:55). Το γεγονός ότι ο αντίπαλος θα στερηθεί το ένθερμο κοινό του, το πιο δυνατό όπλο του, είναι υπέρ της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ, όμως, δεν αρκεί για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Θα χρειαστούν και άλλα, σημαντικά συστατικά. Πειθαρχεία, συγκέντρωση, πίστη στο πλάνο και αποτελεσματικότητα. Η Ομόνοια διαθέτει αυτά τα στοιχεία και θα πρέπει να τα παρουσιάσει για ακόμη μια φορά κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα.

Η λογική λέει ότι ο κ. Μπεργκ θα παρατάξει την ομάδα του όπως και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Π. στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού. Για δυο λόγους. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο πιο κάτω από την ομάδα του Πειραιά, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή, και το σημερινό παιχνίδι δεν έχει την ίδια βαρύτητα με εκείνο στον Πειραιά.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα