Το στοίχημα της άμυνας και του άξονα

Η παρουσία της ΑΕΛ στο προηγούμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα έδωσε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στην ομάδα και πλέον οι παίχτες του Χριστάκη Χριστοφόρου καλούνται να επιδείξουν αγωνιστική συνέπεια και το ανάλογο πάθος για να διεκδικήσουν και κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, την ερχόμενη Κυριακή, τη νίκη.

Υπάρχουν, ωστόσο, τρεις σημαντικές απουσίες, των Καρλίτος, Μπεμπέ και Ντιαλό, που «πονοκεφαλιάζουν» την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ

και την υποχρεώνουν να ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα και να βρει τους τρόπους η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και απαιτητική σε ένα ντέρμπι-πρόκληση. Και να ήταν μόνο οι αναγκαστικές απουσίες. Καντού και Μπαρσέλος ζήτησαν να αποχωρήσουν από την ομάδα…

Αν υποθέσουμε, ότι τη θέση του Καρλίτος θα καλύψει ο Ελευθερίου, ο οποίος φέτος δείχνει αναγεννημένος, τότε το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταφέρεται στο χώρο του κέντρου. Μπεμπέ και Ντιαλό αποτελούσαν τα 2/3 του άξονα που δούλευαν αρμονικά και πάνω τους είχε επενδύσει πολλά ο Χριστοφόρου, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Σακέτι. Τώρα, ο Χριστοφόρου έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, εκεί όπου ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός.

Επιλογές πολλές δεν υπάρχουν για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ και όπως όλα δείχνουν θα πάει… «στοίχημα», δίνοντας φανέλα βασικού στον Μ. Νικολάου, που διανύσει ίσως τη χειρότερη του σεζόν. Βεβαίως, με παρτενέρ τον Σακέτι ο αρχηγός της ΑΕΛ έκανε «θαύματα» πέρσι και ο Χριστοφόρου ελπίζει σε αναγέννηση του αρχηγού, στο ντέρμπι της Κυριακής.

Θα είναι σημαντικό για την ΑΕΛ, το δίδυμο Νικολάου-Σακέτι να θυμηθεί τα περσινά και να οχυρώσει τον ανασταλτικό χώρο της ομάδας, ώστε να δεχθεί όσο το δυνατό λιγότερη πίεση από τον ΑΠΟΕΛ. Από την άλλη υπάρχει και η λύση του Οχένε πλάι στον Σακέτι (με την προυπόθεση ότι θα έπαιζε «10αρι» ο Μπαρσέλος), που δίνει περισσότερα τρεξίματα και επιθετικότητα, αλλά μετά την επιθυμία του Βραζιλιάνου να αποχωρήσει το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε τριάδα Νικολάου-Σακέτι-Οχένε στον άξονα.

Στοίχημα όμως θα αποτελέσει και η άμυνα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, απόντος και του Καρλίτος. Με τον Χριστοφόρου στον πάγκο (σύνολο 6 παιχνίδια) η ΑΕΛ δέχθηκε 10 γκολ (δεν δέχθηκε γκολ μόνο από Οθέλλο και Δόξα) και θα είναι εξίσου σημαντικό για τη Λεμεσιανή ομάδα να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στο ντέρμπι της Κυριακής, εάν θέλει να πανηγυρίσει τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα