Το πρώτο αυτογκόλ, η εξήγηση και οι συνέπειες

Το χθεσινό 0-0 με την Πάφο δεν ήταν η πρώτη εκτός προγράμματος απώλεια βαθμών για την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Είχε προηγηθεί το 1-1 με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής. Κατά σύμπτωση, αμφότερα τα παιχνίδια διεξήχθησαν Παρασκευή…

Στις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο, το «τριφύλλι» αριθμούσε μόλις έξι επίσημα παιχνίδια υπό τον Χένινγκ Μπεργκ και -στην προσπάθεια να φέρει ομοιογένεια στους πολυάριθμους νεοφερμένους στο βασικό του κορμό- είχε να ξεπεράσει

και το σοκ της ταυτόχρονης απώλειας των Φράνσις Ουζόχο και Κωνσταντίνου Παναγή με σοβαρούς τραυματισμούς. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν, υπενθυμίζεται, η εντός έδρας πρεμιέρα του Φαμπιάνο.

Αυτά τα ελαφρυντικά δεν υπήρχαν χθες. Κόντρα στην Πάφο οι «πράσινοι» έδωσαν το 16ο αγώνα τους με τον Νορβηγό στον πάγκο, ο κορμός της ομάδας έχει πλέον «δέσει», οι όποιες απουσίες δεν μπαίνουν καν στο ζύγι με αυτές της αποδεκατισμένης αντιπάλου.

Επιπροσθέτως η Ομόνοια προερχόταν από ήττα κόντρα στον Απόλλωνα, την είχε «πατήσει» ήδη στο «Στέλιος Κυριακίδης» στον α’ γύρο, ενώ είχε και την ευκαιρία να βάλει πίεση σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ εν όψει της αναμέτρησής τους την Κυριακή.

Η όλη προσέγγιση στο χθεσινό παιχνίδι (η μπλαζέ εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η έλλειψη καθαρού μυαλού και ψυχραιμίας στο δεύτερο) μαρτυρά την έλλειψη ελλιπούς νοητικής προετοιμασίας. Για κόπωση δεν νοείται να γίνεται λόγος, όταν η ομάδα είχε δύο ημέρες παραπάνω ξεκούρασης από την Πάφο.

Το «τριφύλλι» προφανώς έπαιξε για να κερδίσει με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια, αλλά παρά τη δεδομένη ποιότητά της η ομάδα του Μπεργκ δεν είναι ακόμη σε θέση να νικά στον αυτόματο πιλότο. Η έλλειψη συγκέντρωσης προδίδει υποτίμηση του αντιπάλου, ενώ στην εξίσωση πρέπει να μπει και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε στην ποδοσφαιρική κοινότητα από τη μεσοβδόμαδη ανακοίνωση-καταπέλτης του συλλόγου.

Η δεύτερη απώλεια βαθμών σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στο 2020 αφήνει μεν την ομάδα στη δεύτερη θέση, αλλά… Η μεν Ανόρθωση έχει πλέον τη δυνατότητα να ξεφύγει στο +4 και με παιχνίδι λιγότερα, ο δε ΑΠΟΕΛ μπορεί να την πλησιάσει στους -2 με δύο παιχνίδια λιγότερα. Σε απόσταση βολής μπορεί να έλθει και ο Απόλλωνας.

Με μια νίκη επί της Πάφου η Ομόνοια θα είχε βάλει πίεση και στους τρεις ανταγωνιστές της και δεδομένα θα είχε βελτιώσει τη θέση της έναντι τουλάχιστον ενός από αυτούς -του ηττημένου στο ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Πλέον, ο περιορισμός της χθεσινής ζημίας περνά υποχρεωτικά μέσα από την ισοπαλία στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα