Το προφίλ του υποψηφίου του ΑΚΕΛ και τα χρονοδιαγράμματα

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Μεγαλύτερο κομμάτι της φιλοξενίας του κ.Στεφάνου ήταν αφιερωμένο φυσικά στις προεδρικές του 2023 που πρωταγωνιστούν στην «πολιτική ημερήσια διάταξη».

Ο κ.Στεφάνου είπε πως το κόμμα του είναι εντός χρονοδιαγράμματος που δόθηκε ενώ παράλληλα χαρτογράφησε και τα επόμενα βήματα του ΑΚΕΛ. Πρώτα θα γίνει όπως είπε μια συζήτηση εντός του κόμματος για το ποιος ή ποια μπορεί να

ηγηθεί της προσπάθειας.

«Στόχος είναι να πετύχουμε προοδευτική αλλαγή. Ο τόπος δεν αντέχει άλλη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ. Στη συνέχεια θα κάνουμε επαφές με άλλα κόμματα αντιπολίτευσης για να κινηθούμε ίσως με ένα κοινό υποψήφιο. Θα γίνουν και επαφές με ανεξάρτητες προσωπικότητες», είπε.

Το προφίλ του υποψηφίου

Ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ θα πρέπει να συμφωνεί σε βασικά θέματα και προτάσεις και που καθορίζουν την πορεία του τόπου, είπε ο ΓΓ.

«Να υπάρχει ένα προγραμματικό πλαίσιο με θέσεις που να μας καλύπτει και εμάς, να είναι μια αξιόπιστη προσωπικότητα αλλά και μια προσωπικότητα που να μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και που να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του σήμερα».

Ο κ.Στεφάνου είπε ότι είναι  φυσιολογικό ότι γυροφέρνουν ονόματα.

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

«Θα είναι σχήμα οξύμωρο να υποστηριχθεί ένας εν ενεργεία Υπουργός μιας κυβέρνησης που θέλουμε να αλλάξει», είπε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του ΥΠΕΞ. 

«Διαφωνήσαμε μαζί του σε Κυπριακό και εξωτερική πολιτική», συμπλήρωσε. Έκανε και λόγο για μια σειρά αστοχιών στην εξωτερική μας πολιτική και έφερε ως παράδειγμα τις κυρώσεις.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Αβέρωφ ο κ.Στεφάνου είπε πως ο κ.Νεοφύτου ως ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος στήριξε απόλυτα όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης που το ΑΚΕΛ θέλει να αλλάξει.

Διαβάστε επίσης: Δείπνο για τρεις – Συναντήθηκαν Αναστασιάδης ,Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης (vid)

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι μέσα στον Γενάρη θα συνεχιστεί η διαδικασία του κόμματος για τις εκλογές.

Ο κ.Στεφάνου μίλησε και για το θέμα της πανδημίας και της διαχείρισης της Κυβέρνησης. Το ΑΚΕΛ επέλεξε να βλέπει τη μεγάλη εικόνα και να έχει μια δημιουργική συμβουλή. Η Βουλή και τα κόμματα τήρησαν μια βοηθητική στάση παρά τις διαφωνίες κατά καιρούς που υπάρχουν με την Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα