Το προεκλογικό σκηνικό κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς και το προβάδισμα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι έχει υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Σταύρος Μαλάς έναντι του, επίσης, υποψηφίου Νικόλα Παπαδόπουλου, είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Οι εφημερίδας αναφέρονται επίσης στις καιρικές συνθήκες και γράφουν ότι η Κύπρος θα επηρεαστεί τις επόμενες μέρες από θυελλώδεις ανέμους

και χαμηλό βαρομετρικό, τα εκατομμύρια που διεκδικεί από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου ο Δήμος Γεροσκήπου για την καταστροφή του οδικού δικτύου του λόγω του αποχετευτικού, στη σύλληψη της συζύγου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή κυπριακής ομάδας κατά λάθος και άλλα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Προβάδισμα Μαλά» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η μεγάλη, τελευταία, δημοσκόπηση του ALPHA Κύπρου τέδειξε τον Σταύρο Μαλά να πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ το τελευταίο 40ήμερο και να περνά μπροστά από τον Νικόλα Παπαδόπουλο με 0,5% (23,1% έναντι 22,6%). Γράφει επίσης ότι απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού ελεγκτή για τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο. Γράφει αλλού ότι κάθε χρόνο εισάγονται παράνομα από τα κατεχόμενα φυτοφάρμακα ύψους 2 εκ. ευρώ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «20 εκατ. για έρευνες χωρίς αποτέλεσμα» γράφει ότι στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τη Νομική Υπηρεσία αναφέρεται ότι οι φορολογούμενοι πλήρωσαν πέραν των 20 εκατ. Ευρώ για έρευνες, οι οποίες ωστόσο δεν καρποφόρησαν. Γράφει επίσης ότι δημοσκοπήσεις των A-MCI Consulting και Symmetron δείχνουν τον Σταύρο Μαλά να παίρνει το εισιτήριο για το β' γύρο των προεδρικών εκλογών λόγω της αύξησης της συσπείρωσης του ΑΚΕΛ . Επίσης αναφέρεται σε άλλο θέμα στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ειδικότερα στη ΜΕΘ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Σκληρή μάχη για το εισιτήριο» γράφει ότι βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Σταύρος Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος στον πόλεμο για τη δεύτερη Κυριακή. Αλλού γράφει ότι 333 παρεμβάσεις έγιναν στις λίστες αναμονής το 2016 με το απόλυτο χάος να επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Γράφει επίσης ότι ποσό ύψους 2,2 εκατομμυρίων διεκδικεί από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου ο Δήμος Γεροσκήπου, ως αποζημιώσεις για το οδικό δίκτυο του που θεωρεί ότι καταστράφηκε στο μεγαλύτερο τμήμα κατά τις εργασίες εκτέλεσης του αποχετευτικού συστήματος.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εκτραχύνεται η συμπεριφορά υποψηφίων» και γράφει ότι 10 μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, κόμματα και επιτελεία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση, προσπαθώντας να καλύψουν αδυναμίες. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το ΓΝ Λευκωσίας και γράφει για θλιβερή εικόνα. Αλλού αναφέρει ότι η ΠΟΒΕΚ καλεί σε συστράτευση τις μικρές επιχειρήσεις σε Λάρνακα και Αμμόχωστο ενάντια στην ανέγερση κατά παρέκκλιση του Metropolis Mall.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Κάκιστες πρακτικές στο κρατικό νοσοκομείο» αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι λίστες αναμονής αλλοιώνονται, συγκεκριμένος γιατρός απουσίασε από την εργασία του για 94 μέρες το 2016 ενώ οι εργαζόμενοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό του νοσοκομείου που κόστισε 43 εκ. ευρώ. Γράφει επίσης ότι η Κύπρος προετοιμάζεται για θυελλώδεις ανέμους αφού χαμηλό βαρομετρικό άρχισε να φθάνει στην περιοχή. Σε άλλο θέμα γράφει επίσης ότι η σύζυγος Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε κυπριακή ομάδα συνελήφθη από την Αστυνομία για 20 λεπτά λόγω γκάφας σχετικά με την ταυτότητά της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα