Το πόρισμα της ΑΔΕΑ στην προσφυγή της Νέας Σαλαμίνας κατά της ΚΟΠ

Μετά την απόρριψη της εισήγησής της για διαβάθμιση μόνο δύο (αντί τεσσάρων) ομάδων από την α' κατηγορία και τη διατήρηση των 14 και την αγωνιστική περίοδο 2021/22 η Νέα Σαλαμίνα κατέγραψε «ήττα» σε ακόμη ένα «μέτωπο».

Τον περασμένο Οκτώβριο το βαρωσιώτικο σωματείο είχε προσφύγει στην Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού (ΑΔΕΑ) εναντίον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ που είχε απορρίψει το αίτημα αναβολής αγώνων των «ερυθρολεύκων» λόγω σωρείας

κρουσμάτων κορωνοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα τους.

Η προσφυγή αφορούσε συγκεκριμένα την απόφαση για κανονική διεξαγωγή του αγώνα με την Πάφο για την έκτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας. Το αίτημα της Σαλαμίνας απορρίφθηκε ομόφωνα, καθώς η ΑΔΕΑ έκρινε πως δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί της υπόθεσης.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης, «οποιοδήποτε θέμα προκύπτει από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένης της αναβολής ή μετάθεσης αγώνα, εκδικάζεται από τη Δικαστική Επιτροπή και το Εφετείο της ΚΟΠ που είναι και τα μόνα αρμόδια όργανα για εκδίκαση ενός τέτοιου θέματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΔΕΑ, Νέας Σαλαμίνας, ΚΟΠ,adea, neas salaminas, kop