Το πολιτικό μήνυμα από Ισλανδούς και Μαντόνα στη σκηνή του Ισραήλ

Μπορεί η Eurovision να είναι ένα μουσικό πάρτι με τη συμμετοχή των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Όμως αυτή τη χρονιά, που η διοργάνωση έλαβε χώρα στο Ισραήλ, κάποιοι άφησαν πολιτικά μηνύματα, για τον πόλεμο της διοργανώτριας χώρας με την Παλαιστίνη.

Το συγκρότημα Hatari που εκπροσώπησε την Ισλανδία στη φετινή Eurovision, το συγκρότημα

με την αμφιλεγόμενη συμμετοχή του στο διαγωνισμό αλλά και το τραγούδι με το οποίο διαγωνίζονταν, προχώρησαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς σε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε.

Τα μέλη του συγκροτήματος, Hatari φάνηκαν συνεπείς στην ιδεολογία τους και βγήκαν live σ’ όλη την Ευρώπη σηκώνοντας μια σημαία της Παλαιστίνης μέσα στην ισραηλινή αρένα. Τη στιγμή της ψηφοφορίας, μετά το πλάνο της κάμερας στραμμένο πάνω τους, ενώ ανακοινωνόταν η ψηφοφορία του κοινού, εκείνοι επέλεξαν αντί για να πανηγυρίσουν να διαμαρτυρηθούν μπροστά στις κάμερες για την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστίνη.

Όμως, και η βασίλισσα της ποπ δεν έμεινε με δεμένα τα χέρια, μιας και μας έχει συνηθίσει να αφήνει πολιτικά μηνύματα μέσα από τα τραγούδια της, επέλεξε την πρώτη φορά που θα τραγουδούσε στο δημοφιλή διαγωνισμό να δώσει το δικό της στίγμα.

Εκεί, λοιπόν που παρευρισκόμενοι και τηλεθεατές έβλεπαν αποσβολωμένοι το είδωλο της ποπ μουσικής να τραγουδά, λίγο το πριν το τέλος του περφόρμερ της, δύο από τους ακόλουθούς της είχαν κολλημένες στην πλάτη τους τις σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αντίστοιχα και κρατώντας χέρια βάδισαν προς το μέρος της.

Keywords
Τυχαία Θέματα