Το πλάνο θέλει υπομονή και στήριξη

Μια Εθνική με μέλλον παρουσίασε στο ντεμπούτο του ο Γιόχαν Βάλεμ. Ο Βέλγος προπονητής μπορεί να συνδύασε την πρώτη του παρουσία στον πάγκο με ήττα από το Μαυροβούνιο με 2-0 στο ΓΣΠ, για την πρεμιέρα του Nations League, όμως, έδειξε το δρόμο της ελπίδας. 

Χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς και πέρασε το μήνυμα ότι κάτι θέλει να αλλάξει σ’ αυτήν την ομάδα. Η κριτική που ασκείται στον κ. Βάλεμ, από το βράδυ του Σαββάτου, είναι αδικαιολόγητη και σαφώς και δεν μπορεί να αναλυθεί στα

σοβαρά. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούσαν όλους τους προηγούμενους που δεν χρησιμοποιούσαν νεαρούς ή πως έπαιζαν οι παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχή στις ομάδες τους. Τι έκανε ο Βέλγος; Ακριβώς το αντίθετο από τους προκατόχους του. Ετοιμάζει κάτι καινούργιο, με νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στις ομάδες τους και κάποιοι εξ αυτών έχουν και σημαντικό ρόλο. Πλην βεβαίως του Κυριακίδη.

Τρεις ποδοσφαιριστές έκαναν ντεμπούτο, οι Κυριακίδης, Τζωνής και Λοΐζου, με τον τελευταίο να γράφει ιστορία, ως ο νεότερος που έπαιξε στην Εθνική Ανδρών. Οι Καρώ και Ηλία κατέγραψαν τη 2η συμμετοχή τους, ενώ ο μοναδικός που αγωνίστηκε από την παλιοσειρά ήταν ο Δημήτρης Χριστοφή, ο οποίος ήταν μέτριος και ήταν η πρώτη αλλαγή του Ομοσπονδιακού προπονητή μας.

Η ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια και μάλιστα με απουσίες, τα πήγε καλά στο πρώτο της παιχνίδι. Το θέμα είναι να στηρίξουμε αυτή την Εθνική και τις επιλογές του προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει το... μέλλον. Χρειάζεται υπομονή μέχρι να δέσει και να αποκτήσει εμπειρίες η ομάδα. Ας έχουμε λοιπόν.

Και στο κάτω κάτω, τι έκανε στο παρελθόν η Κύπρος που αποτελεί φάρο ή ασκεί πίεση για το μέλλον; Απολύτως τίποτα. Επομένως, ας αφήσουμε το νέο πλάνο να λειτουργήσει και να το κρίνουμε σε βάθος χρόνου.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα