Το πήρε... και στο τέλος κερδίζει η Μπάγερν! (video)

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι της Μπορούσια Ντορτμουντ και στέφθηκε για 18η φορά στην ιστορία της Κυπελλούχος Γερμανίας. 0-0 η κανονική διάρκεια κι η παράταση. "Μοιραίος" για τους Βεστφαλούς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Η αναμέτρηση, πέρα από τη σημασία της κατάκτησης ενός τίτλου (ειδικά κόντρα στον "μισητό αντίπαλο") είχε ξεχωριστή σημασία για τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Ματς Χούμελς για ακόμα ένα λόγο. Ο τεχνικός της Μπάγερν, αλλά κι ο αμυντικός τη Ντόρτμουντ θα αποτελέσουν παρελθόν

το προσεχές καλοκαίρι, με τον Γερμανό να μετακομίζει στο Μόναχο. Επομένως, ήθελαν να κλείσουν ιδανικά την παρουσία τους στις δύο ομάδες. Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, με τους Βαυαρούς να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγώνα και να χάνουν την πρώτη καλή στιγμή στο 4ο λεπτό με τον Τόμας Μίλερ, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ρόμαν Μπίρκι.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσεις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Ελβετού τερματοφύλακα. Ο εκνευρισμός και τα σκληρά μαρκαρίσματα πρωταγωνιστούσαν στο ματς, με τον Μάρκους Φριτς να βγάζει αρκετές φορές από τα τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα. Από την άλλη πλευρά, οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς τόσο ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ όσο κι ο Μάρκο Ρόις δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Μάνουελ Νόιερ. Οι παίκτες της Μπάγερν, απ' την στιγμή που δεν έβρισκαν χώρος προς την αντίπαλη περιοχή, δοκίμαζαν μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βαυαροί μπήκαν πιο δυνατά και βρέθηκαν μία "ανάσα" από το 1-0, αλλά η προβολή του Λεβαντόφσκι στο 52', ύστερα από σέντρα σουτ του Ριμπερί, πέρασε άουτ. Η Ντόρτμουντ θέλησε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ αποδείχθηκε "φλύαρος" στην τελική προσπάθεια. Οι Βαυαροί συνέχισαν να "σφυροκοπούν" τα αντίπαλα καρέ, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Λεβαντόφσκι (64'), Ριμπερί (75') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπίρκι.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ προσπάθησαν να "κλέψουν" το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ αστόχησε (ξανά) από πλεονεκτική θέση, ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση που άρχισε από τον "δικό" μας, Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας, με αποτέλεσμα να λύσουν τις διαφορές τους στην ημίωρη παράταση. Παρά την προσπάθεια της Μπάγερν να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ, ο Μπίρκι ήταν ανίκητος και έστειλε τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Μπέντερ και ο Παπασταθόπουλος αστόχησαν, με τον Κόστα να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να χαρίζει τον τίτλο στους Βαυαρούς.

Πηγή: Contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα