Αεροδρόμιο Λ/κας: Το παρασκήνιο της «πόρτας» σε Ισραηλινούς

Ήρθαν, δεν πρόλαβαν να δουν και απήλθαν οι 29 συνολικά Ισραηλινοί οι οποίοι έφυγαν άρον άρον αφού παρέμειναν για λίγες ώρες στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ο σκοπός της έλευσής τους στη χώρα μας αφορούσε συμμετοχή τους σε τουρνουά πόκερ το οποίο διεξάγεται στα κατεχόμενα. Οι Ισραηλινοί ήταν προγραμματισμένο να διαμείνουν σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα το οποίο είναι κτισμένο σε γη που ανήκει σε Ελληνοκύπριο.

Πως και γιατί Ισραηλινοί "έφαγαν πόρτα" από το Αεροδρόμιο

Τέτοιου είδους εκδρομές, οργανώνονται

και προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο στους συμμετέχοντες το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έλευση δια της νόμιμης οδού, σε Αεροδρόμια δηλαδή Λάρνακας ή Πάφου και ακολούθως το πακέτο περιλαμβάνει μεταφορά τους στις κατεχόμενες περιοχές για διαμονή.

Παρόμοιο συμβάν επρόκειτο να γίνει και με συναυλία που θα διεξαγόταν στα κατεχόμενα και είχε αποκαλύψει προ ημερών το SigmaLive. Νεότερη ενημέρωση του SigmaLive για το εν λόγω ζήτημα αναφέρει ότι κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, η εν λόγω συναυλία ακυρώθηκε.

Πακέτα για διαμονή&συναυλία στην Κερύνεια μέσω αερ. Λάρνακας

Όσο αφορά το θέμα που προέκυψε την προηγούμενη Δευτέρα και έληξε μια μέρα μετά στο Αεροδρόμιο, το SigmaLive ενημερώνεται ότι η Δημοκρατία ενήργησε όπως ενεργεί κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η προσωρινή ρύθμιση που έγινε τον προηγούμενο καιρό και επέτρεπε τέτοιου είδους μετακινήσεις γινόταν λόγω εορτασμών όπου η Δημοκρατία επέδειξε σεβασμό. Η προθεσμία αυτή ήταν προσωρινή και όπως προβλέπεται πλέον οι Αρχές ακολουθούν το νόμο και δεν επιτρέπουν την διέλευση από το Αεροδρόμιο προς τα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα