Το παρασκήνιο πίσω από τις «πόζες» της Νορβηγίδας διοικητού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η φωτογράφηση της Νορβηγίδας διοικητού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο αρχηγείο των λεγόμενων τουρκοκυπριακών δυνάμεων ασφαλείας σίγουρα δεν ήταν τυχαία, καθώς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση του αντικειμένου, σχετίζεται με πιέσεις για τον στρατιωτικό μηχανισμό συνεργασίας, που επιδιώκουν να δρομολογήσουν, ανεπιτυχώς μέχρι τώρα, τα Η.Ε.   

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, πίσω από αυτή τη φωτογράφηση, υπάρχει ένα ολόκληρο παρασκήνιο, το οποίο αποσκοπεί στο να ασκήσει πίεση και να φτιάξει κλίμα αποδοχής, δημιουργώντας μια εικόνα όπου οι λεγόμενες τ/κ δυνάμεις, είναι μέρος της εξίσωσης.

Δεν είναι εξάλλου τυχαία η επιλογή του χώρου και οι επίσημες στρατιωτικές ενδυμασίες. 

   Σιγά-σιγά, λοιπόν, επιδιώκουν να θέσουν θέμα «τ/κ δυνάμεων» για να υπάρχει εξίσωση με την Εθνική Φρουρά, καθώς, θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πως δεν είναι δυνατόν να συνομιλήσει με κανένα λεγόμενο Τ/κ στρατό, ως ΜΟΕ.  Η θέση που προτάσσεται είναι ότι στην Κύπρο υπάρχει κατοχή, κατάπαυση του πυρός και γι’ οποιαδήποτε ζητήματα έχουν να κάνουν με την κατάπαυση του πυρός και τη γραμμή αντιπαράταξης, υπάρχει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ η οποία μιλά με τον τουρκικό κατοχικό στρατό, αφού ο κατοχικός στρατός δεν θέλει να μιλά με την Εθνική Φρουρά της Δημοκρατίας. 

Για άλλη μια φορά κυρίως οι Βρετανοί πιέζουν για αυτό το επαναπροσεγγιστικό μέτρο.

Τη δημιουργία, δηλαδή, ενός αποτελεσματικού μηχανισμού για απευθείας στρατιωτικές επαφές μεταξύ των πλευρών, στη βάση σχετική πρόνοιας που περιλαμβάνεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, από το 2020. 

   Σε επικοινωνία μας με κυβερνητικές πηγές, μας αναφέρθηκε πως η δική τους ανάγνωση δεν συσχετίζει το περιστατικό με τον μηχανισμό στρατιωτικών επαφών, ενώ δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για το στάδιο που βρίσκονται οι επαφές. Μόνο ότι υπάρχει στασιμότητα.

 Ήδη, το περιστατικό θεωρείται για την κυβέρνηση, λήξαν.  

Διαβάστε επίσης: «Υψηλού συμβολισμού και στη βάση νομολογίας Ανωτάτου η ανάκληση διαβατηρίων»

Keywords
Τυχαία Θέματα