Το πάγωμα των προσλήψεων στα χέρια των βουλευτών

Στα χέρια των βουλευτών βρίσκεται πλέον το νομοσχέδιο που έχει να κάνει με την επ’ αόριστον εφαρμογή του παγώματος πλήρωσης για τις θέσεις πρώτου διορισμού, καθώς και την εξαίρεση των θέσεων προαγωγής.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η StockWatch, σύμφωνα με τη σχετική αιτιολογική έκθεση, η τροποποίηση του περί απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ειδικές διατάξεις) νόμου του 2014 έως 2015, έχει ως στόχο το να εξαιρεθούν οι θέσεις προαγωγής από το 2017

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η τροποποίηση του περί της απαγόρευσης

πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ειδικές διατάξεις) νόμου του 2014 έως 2015 αποσκοπεί στην εξαίρεση των θέσεων προαγωγής από την απαγόρευση της πλήρωσης κενών θέσεων από το 2017 και εντεύθεν καθώς και στη συνέχιση της απαγόρευσης της πλήρωσης κενών θέσεων πρώτου διορισμού και πρώτου διορισμού και προαγωγής επ’ αόριστον.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σχετική απόφαση έλαβε χθες το υπουργικό συμβούλιο, ενώ η επιτροπή οικονομικών εξέτασε χθες αιτήματα αποπαγοποίησης 164 θέσεων.

Εκείνο που εξετάστηκε ένα αίτημα που έχει να κάνει με 64 θέσεις στον δημόσιο τομέα και 6 θέσεις ωρομίσθιων, καθώς και αίτημα για αποπαγοποίηση 94 θέσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα