Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο χορεύει… τάνγκο

Οι ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή έχουν… κατακτήσει τον κόσμο, καθώς 1657 αγωνίζονται εκτός της χώρας του τάνγκο.

Είναι γεγονός πως η αργεντίνικη σχολή ποδοσφαίρου έχει επηρεάσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά και το ευρωπαϊκό, καθώς όλες οι ομάδες θέλουν λίγη… λάτιν μαγεία στο ρόστερ τους. Και ο αριθμός των 1657 παικτών που αγωνίζονται εκτός Αργεντινής είναι το λιγότερο εντυπωσιακός. Και σε σχετική καταμέτρηση που έκαναν δημοσιογράφοι της χώρας που έψαξαν μέσω facebook και twitter

για το που είναι… διασπαρμένοι οι συμπατριώτες τους ποδοσφαιριστές, αναφορά δεν θα μπορούσε να μη γίνει και στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι Αργεντινοί έχουν κατακτήσει τον κόσμο, καθώς παίζουν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κόσμου. Η χώρα στην οποία βρίσκουν ποδοσφαιρικό καταφύγιο οι περισσότεροι είναι η Ισπανία, που έχει 337 Αργεντινούς στα πρωταθλήματά της και ακολουθούν η Ιταλία με 291, η Χιλή με 152, οι ΗΠΑ με 79 και η Βολιβία με 75. 23 Αργεντινοί αγωνίζονται στη Μαλαισία και την Αυστραλία. Αργεντινός παίκτης υπάρχει και στην Αφρική! Συγκεκριμένα, είναι ο Φερνάντο Αβάλος, που αγωνίζεται στην Μπράβος ντε Μαρκί στην Αγκόλα! Λιγότερο γνωστές είναι οι ιστορίες των Γκάσπαρ Φέλιξ Λεζκανο και Μιγκέλ Άνχελ Μανιόνι, που έγιναν οι πρώτοι Αργεντινοί που έπαιξαν στο εθνικό πρωτάθλημα του Βανουάτου!

Υπάρχουν και σύλλογοι που προτιμούν παίκτες από την Αργεντινή και αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ομάδες στον κόσμο που έχουν 9 στο ρόστερ τους. Και αυτές είναι η Ουνιόν Λα Καλέρα της Χιλής και ο Αστέρας Τρίπολης!

Οι ερασιτεχνικές ομάδες με τους περισσότερους παίκτες από την Αργεντινή είναι οι Φλόριντα Μεμόριαλ Λάιονς των ΗΠΑ, η Βαλεάρικ χωρίς σύνορα με 9 και η Τεχνοφούτμπολ της Ισπανίας με 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα